Šport > Nogomet
1253 ogledov

Ibrahimović na piker način začinil slovo od MLS

zlatan ibrahimović Epa
Zlatan ne bi bil Zlatan, če ne bi v svojem slogu pospremil slovesa od Združenih držav Amerike.

Zlatan Ibrahimović je dokončno zaprl poglavje v ameriški ligi MSL, ameriškim navijačem pa je ob slovesu sporočil, da se lahko zdaj spet posvetijo baseballu.

"Prišel, videl, osvojil. Hvala, LA Galaxy, da sem se spet počutil živega. Vsem navijačem Galaxyja - želeli ste Zlatana, dobili ste Zlatana. Ni za kaj. Zgodba se nadaljuje. Zdaj lahko spet gledate baseball," je zapisal 38-letni veteran, ki naj bi kariero nadaljeval v Evropi.

Zlatan Ibrahimović | Avtor: Profimedia Profimedia
Ibrahimović se je Galaxyju pridružil marca 2018, potem ko je kot prost nogometaš zapustil Manchester United. Dosegel je 53 golov na 58 tekmah, šova željno ameriško občinstvo pa je vseskozi zabaval tudi s svojimi izjavami. 

Kritiziral je soigralce in sistem tekmovanja, se označeval za glavno športno atrakcijo v državi in se ob vsaki priložnosti proglasil za najboljšega nogometaša lige. Pripomogel je k razmahu priljubljenosti nogometa onkraj luže in pustil neizbrisen pečat v ameriški MLS. Galaxyju se sodelovanje z njim ni obrestovalo le na zelenici, temveč tudi poslovno, saj je bil njegov dres vseskozi med najbolj prodajanimi v državi.

Vodstvo kluba iz mesta angelov je na spletu delilo Ibrahimovićev zapis in dodalo: "Zlatanu se zazhvaljujemo za njegov dopinos k LA Galaxy in ligi MLS. Od njegovega prihoda leta 2018 je pozitivno vplival na nogomet v LA-ju. Hvaležni smo mu za delovno vnemo in strast do nogometa. Zahvaljujemo se mu za profesionalnost in neizmeren pečat na nogometno skupnost v Los Angelesu in celotni Severni Ameriki."

Prihodnost švedskega napadalca je za zdaj v zraku. Interes zanj so pokazali Napoli, Bologna in Perth Glory, komisar lige MLS Don Garber pa je prepričan, da se bo vrnil k AC Milanu. Tam je že bil v letih od 2010 do 2012, ko je zabil 42 golov na 61 ligaških tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice