Šport > Nogomet
5081 ogledov

Ibrahimović: "Teh reči ne pozabim. Poslal sem ga v bolnišnico."

zlatan ibrahimović Epa
Zlatan Ibrahimović je kar štiri leta čakal na maščevanje Marcu Materazziju. Priložnost, ki jo je dočakal v dresu AC Milana, je zgrabil z obema rokama.

Zloglasni švedski napadalec Zlatan Ibrahimović je razkril, kako je pred skoraj desetimi leti namerno poškodoval italijanskega branilca Marca Materazzija, ki je zaradi naleta s taekwondo udarcem pristal celo v bolnišnici.

Ibrahimović je zamero do Italijana kuhal kar štiri leta zaradi grobega prekrška na tekmi Interja in Juventusa leta 2006. Nogometaša sta si vmes celo delila slačilnico, vendar užaljenega Šveda to ni odvrnilo od povračilnega ukrepa.

"Name je šel kot plačani morilec in me poškodoval. Bil je čvrst nogometaš, to je čisto v redu. A čvrst si lahko na dva načina. Nekateri te želijo poškodovati. Tudi Paolo Maldini je bil čvrst, a je imel povsem drugačno namero," je za GQ povedal Ibrahimović.

"Zgodilo se je leta 2006 na tekmi Interja in Juventusa. Po prekršku sem moral za trenutek zapusiti igrišče. Fabio Capello mi je dejal, da me bo zamenjal, vendar sem želel nadaljevati. Hotel sem se maščevati. Če mi kdo naredi kaj takega, tega ne pozabim. Po dveh minutah je bila bolečina prehuda. Nisem mogel igrati. Nato sem šel v Inter, Barcelono, Milan," je povedal Ibrahimović, ki je sezono 2010/2011 odigral na posoji pri AC Milanu.

ibrahimović | Avtor: Epa Epa

"Na prvem derbiju sezone so bili vsi uperjeni proti meni. To me je dodatno motiviralo. Pomembno je, da ne izgubiš glave, saj takrat lahko narediš kaj neumnega. Priigral sem enajstmetrovko. Kdo je naredil prekršek? Materazzi. 1:0 za Milan."

"V drugem polčasu je tekel proti meni in udaril sem ga s taekwondo udarcem. Poslal sem ga v bolnišnico. Dejan Stanković me je vprašal, zakaj sem to naredil. Odvrnil sem, da sem na to čakal štiri leta. Zato sem to naredil. Nato sem odšel stran. Vse se vrača, vse se plača," je povedal 38-letni veteran.

zlatan ibrahimović | Avtor: EPA EPA

Materazzi za odgovor ni potreboval dolgo. Na družbenem omrežju je objavil fotografijo Interja po zmagi v ligi prvakov.

Gre za edino lovoriko, ki manjka v bleščeči karieri legendarnega Šveda. "Prišel, videl, osvojil," je v Ibrahimovićevem slogu zapisal Italijan. "Vedno in povsod... hvala, Ibrahimović. Brez tebe ne bi zmagali," je dodal.

Ibrahimović je pred sezono 2009/2010, v kateri je Inter osvojil trojček, odšel v Barcelono, v nasprotni smeri pa se je preselil Samuel Eto'o, ki ga je Materazzi označil v svoji objavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice