Šport > Nogomet
22 ogledov

Ibrahimović v igri za literarno nagrado

zlatan ibrahimović psg
1/6
EPA
Slavnemu švedskemu nogometašu Zlatanu Ibrahimoviću se obeta še preboj na literarni vrh. Njegova avtobiografija Jaz sem Zlatan Ibrahimović je na seznamu šesterice kandidatov za prestižno švedsko literarno nagrado August. Odločitev o zmagovalcu bo padla konec novembra.

Za morebiten popoln preboj zvezdnika, ki je zatočišče pred letošnjo sezono našel v bogatem pariškem klubu PSG, na literarno sceno pa ima veliko zaslug tudi David Lagercrantz. Slednji je namreč soavtor knjige, ki se na Švedskem prodaja kot vroče žemljice.

Jag är Zlatan Ibrahimovic, kot se v švedščini imenuje delo, po mnenju komisije za nagrado August – ime nosi po pisatelju Augustu Strindbergu, združenje založnikov pa jo podeljuje od leta 1989 – krasi "natančen jezik, ki pusti močan vtis. Občutljivi in hkrati ostri opisi bralca zlahka popeljejo v svet Zlatana, tako na kot ob igrišču".

Avtobiografijo so izdali lani jeseni, postala pa je ena najbolje prodajanih knjig v švedski zgodovini, saj so nogometnim navdušencem prodali že več kot 500 tisoč izvodov. Delo opisuje tako začetke nogometaša v domačem okolju, revnem predmestju Malmöja Rosengård, kot vsa najboljša leta v nekaterih najmočnejših evropskih klubih – Ajaxu, Juventusu, Interju, Barceloni, Milanu in zdaj PSG.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.