Šport > Nogomet
51 ogledov

Igralcem motorji, da lahko služijo kot taksisti

boda boda taksi, Uganda EPA
Pri ugandskem klubu spodbujajo svoje igralce, da služijo tudi zunaj nogometnih igrišč.

Uganda Revenue Authority (URA) FC - eden največjih klubov v državi - nogometaše spodbuja, da se lotijo donosnega posla. Zato so jim kupili motorje, ki naj bi služili za prevoz potnikov in prtljage. V Ugandi in Keniji so namreč priljubljeni boda boda taksiji.

Klubski predsednik Ali Ssekatawa je dejal, da si v klubu želijo, da se igralci ne bi zanašali le na zaslužek, ki ga lahko dobijo na zelenici. Vodstvo kluba je scer zaprosilo nogometaše, da posla ne opravljajo sami in naj zaradi možnih nesreč najamejo pomoč.

"Želimo si sistem, ki bi lahko vzdrževal samega sebe. Ko bo vse urejeno z osebjem, bodo lahko igralci dobro igrali tudi na zelenici," je za BBC izjavil Ssekatawa. Igralci so na voljo dobili 17 motorjev.

boda boda taksi, klub URA | Avtor: bbc.com bbc.com
Ideja o dodatnem zaslužku je všeč tudi članu dolgoletnemu članu kluba in ugandskemu reprezentantu Simeonu Masabu: "V klubu bodo nekaj mesecev plačevali dodatke k naši plači, da bomo lažje vzdrževali naše motorje." Branilec je sicer opozoril na nevarnost, ki taksistom na boda bodih grozi s strani roparjev.

"To je dobra poteza kluba in večina nas je s tem zadovoljnih," pa je povedal napadalec Robert Ssentongo. Zadovoljen je tudi trener Kefa Kisaala, ki je dobil svoj motor, manj pa je vsa reč osrečila Saidija Kyeyuneja, ki pravi, da bo težko poleg nogometa še voditi posel.

URA FCje v preteklosti že zastopala ugandski nogomet v afriški ligi prvakov, v domovini pa sodi med najpriljubljenejše klube.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.