Šport > Nogomet
19 ogledov

Iker: "López je eden glavnih razlogov, da smo prvi"

Lopez Casillas Real Madrid Borussia Dortmund Liga prvakov polfinale EPA
Iker Casillas je izrazil podporo svojemu konkurentu za mesto vratarja madridskega Reala - Diegu Lópezu. Veliko lepih besed je imel tudi za Carlesa Puyola.

"Zaenkrat se je šef (trener Carlo Ancelotti, op .a.) v La Ligi odločil za Diega, medtem pa smo prvi na lestvici, za kar ima veliko zaslug tudi on. Sam delam po najboljših močeh," je Iker Casillas dejal na promocijskem dogodku lige BBVA.

Nekaj prahu je med privrženci Reala dvignil drugi prejeti gol na mestnem derbiju proti Atléticu (2:2), ki ga je Gabi dosegel s skoraj 30 metrov oddaljenosti. "Ta gol je treba analizirati: pred Diegom je bilo veliko ljudi, ki so mu zakrivali pogled. Kot kapetan Reala moram prositi za spoštovanje do vseh igralcev Madrida," je v spoštljivi maniri odgovoril Casillas, ki se je ponovno izkazal kot "gentleman".

Lepe besede za Puyola

Iker zaenkrat začenja le tekme v Ligi prvakov in španskem pokalu, v katerem pa je ostal le še veliki finale proti Barceloni. "Dobro mi gre. Treba je analizirati predstavo vsakega posameznika v specifični situaciji. Treba je upoštevati trenerjeva navodila. Seveda si vsak želi čim več minut in to je normalno. Zaenkrat nimam problemov z izpolnjevanjem navodil in vedno dam vse od sebe za ekipo. Tako je že nekaj mesecev in ni treba vedno znova vsega pogrevati," je povedal v Bilbau rojeni Španec.

Spregovoril je tudi o napovedanem odhodu Carlesa Puyola iz Barcelone ob konu sezone. "Njegova odločitev je premišljena in samostojna. Ne bo zapustil nogometa, le išče novo izkušnjo, nov izziv. Želim mu vso srečo, gre za res enkratnega soigralca (v reprezentanci, op. a.). Hočem ga videti srečnega. Prepričan sem, da se mu bodo v klubu znali zahvaliti za vse, kar je storil za njih."

Brez odgovora Mourinhu

"SanIker" pa ni želel komentirati zadnjih izjav Joséja Mourinha, ko je Portugalec za Esquire dejal, da je pri Realu gneča pred ogledalom. "Naslednje vprašanje," se je z nasmehom na obrazu odzval Casillas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.