Šport > Nogomet
17 ogledov

Ilić: Dvoboj še ni odločen

maribor astana Anže Petkovšek
Maribor je na prvi tekmi z 1:0 premagal kazahstansko Astano. "Tam bo zelo težko," pred povratnim dvobojem meni napadalec vijoličastih Dalibor Volaš.

"Za nami je zahtevna tekma, zavedali smo se kvalitete tekmeca. Dosegli smo zmago brez prejetega zadetka, kar je bila naša želja in dosegli smo cilj. Taktično smo igrali zrelo, imeli smo nekaj priložnosti. Minimalna zmaga je zelo pozitivna. Vedeli smo, da bomo igrali proti ekipi, ki je v tekmovalnem ritmu, za njimi je že 22. tekma sezone. Tukaj so v prednosti in v ničemer nas niso presenetili. Vemo, da nas do Astane čaka dolga pot in da bomo tam igrali na umetni travi. Naredili bomo vse, da se čim prej adaptiramo na tamkajšnje pogoje. Ne bomo se branili, ampak gremo tudi tja doseč gol," je po prvi tekmi v Mariboru razmišljal trener vijoličastih Ante Šimundža.

Podobno kot prvi mož na klopi je obračun med slovenskimi in kazahstanskimi prvaki ocenil tudi napadalec Dalibor Volaš: "Igrali so disciplinirano in niso nam dovolili razviti igre. Po prejetem zadetku so se celo predramili in bili nevarnejši. Imamo pozitiven rezultat. Zmagali smo in nismo prejeli gola, tam pa bo zelo težko."

Izkušnje Maribora so odločile

"Igrali smo dobro in disciplinirano. Naredili smo eno napako pri prejetem golu, ko so domači izvajali kot. Ohranili smo možnosti pred povratno tekmo, a nam bo izjemno težko, saj v Mariboru nismo dosegli gola. Prednosti igrati na umetni travi ne bo, ker je ta zelo podobna pravi. Maribor je igral v svojem slogu. Zapravili smo dve ali tri priložnosti za gol, ker nismo imeli izkušenj. Pričakujem, da bodo Mariborčani na drugi tekmi igrali zaprto in čakali priložnosti iz protinapada. Tukaj bo treba biti previden," je prav tako že o povratni tekmi, ki bo na sporedu naslednjo sredo, razmišljal trener Astane Stanimir Stojilov.

Ta je v prvo enajsterico uvrstil tudi slovenskega reprezentanta Branka Ilića: "Bilo je malce nenavadno igrati v Ljudskem vrtu, ker sem igral na nasprotni strani. Sem profesionalec in sprejel sem to vlogo. Maribor je zmagal z izkušnjami, ki jih je pridobil na evropskih prizoriščih. A dvoboj še zdaleč ni odločen."

Komentarjev 2
  • dragec 07:44 15.julij 2015.

    Predlagam, da tekme violičastih več ne predvajate. Škoda časa in denarja. To je Maribor - šampion ??????? Še tretjerazredni klub Pušča bi prikazal boljše tekme. Takoj jih denarno kaznovati.

  • vladek 07:09 15.julij 2015.

    hebeš takšno TV če nočejo prenašat nogomet,raje prenašajo severno korejske filme