Šport > Nogomet
86 ogledov

Astana prišla po zadetek

Astana, Villarreal EPA
Nogometaši kazahstanske Astane so pred večernim uradnim treningom na Ljudskem vrtu pred torkovo tekmo kvalifikacij za ligo prvakov z Mariborom razkrili svoje načrte.

Trener Stanimir Stojilov, vlogo favorita prepušča slovenskim prvakom, od svojih igralcev pa pričakuje moštveno igro in maksimalen pristop.

Stojilov se zaveda, da je mariborska ekipa lani igrala ligo prvakov in ima tako več izkušenj z močnimi tekmami, verjetno pa tudi več samozavesti, za njih pa je to zgodovinska tekma, saj se prvič v kratkem obstoju kluba potegujejo za najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje.

Astani, ki je trenutno v kazahstanskem prvenstvu na tretjem mestu in za prvim zaostaja za štiri točke, generalka ni najboljše uspela, saj je nazadnje v domačem prvenstvu, v katerem so odigrali že 20 kol, v gosteh remizirala z ekipo Tobole, ki sodi v spodnji del ligaške lestvice. Na tekmi je sicer svojih prvih 90 minut za klub odigral slovenski reprezentant Branko Ilić.

Vendar jim slabši dosežek ni vzel poguma, Stojilov pravi, da morajo v Mariboru odigrati svojo igro ter izkoristiti vsako priložnost za morebiten gol. Doseči zadetek je tudi sicer njihov glavni cilj, saj se strateg bolgarskega rodu zaveda, da bo v Mariboru odigran šele prvi polčas dvoboja.

"Normalno je, da si želimo prikazati čim boljšo igro in zmagati, a se hkrati zavedamo, da je Maribor favorit, kot je bil tudi favorit že pri žrebu," je dejal Stojilov, ki tako kot v Mariboru tudi sam ni bil preveč navdušen nad žrebom, saj bi si prej želel kakšnega drugega nasprotnika, kot recimo predstavnika Azerbajdžana.

Čeprav je bil na novinarski konferenci sprva ob trenerju napovedan Ilić, so si v Astani premislili in je pred sedmo silo prišel branilec Jeldos Ahmetov. Tudi on pričakuje težko delo, zelo pa bi bil zadovoljen, če bi iz Slovenije odšel z zadetkom svoje ekipe. Dejstvo, da je Maribor dosegal dobre rezultate proti precej uglednejšim tekmecem od njih, ga ne skrbi, saj je po njegovem vsaka tekma tekma zase.

Ilić naj bi v torek zagotovo zaigral, trener Astane pa od njega veliko pričakuje tako v dvoboju z Mariborom kot tudi v nadaljevanju sezone. "Gre za zelo izkušenega igralca z veliko odlikami in prepričan sem, da vam ne bom povedal o njem veliko novega. Želim si, da bo na tekmi pomagal ekipi, da zaigra še bolje," je dejal Stojilov, ki niti Ilića, niti mladega srbskega reprezentanta Nemanjo Maksimovića, ki je pred časom igral za Domžale, ni veliko spraševal o Mariboru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.