Šport > Nogomet
101 ogledov

Maribor opravil generalko pred Astano

debi Maribor - Olimpija Anže Petkovšek
Slovenski prvaki so odigrali zadnje pripravljalno srečanje pred obračunom s kazahstansko Astano v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. Doma so remizirali s Kubanom (2:2).

Maribor se bo prihodnji teden v Ljudskem vrtu meril z Astano na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Zadnje pripravljalno srečanje so Štajerci odigrali na domačem stadionu proti Kubanu iz Krasnodarja, ki je lansko sezono ruske Premier lige končal na desetem mestu, in iztržili remi (2:2).

Igra vijoličastih je bila, predvsem v napadu, bolj obetavna kot na nekaterih prejšnjih tekmah, vključno s superpokalno proti Kopru, ki so jo varovanci Anteja Šimundže izgubili po enajstmtrovkah. V kadru slovenskih prvakov se zaradi zdravstvenih težav za srečanje z Rusi niso znašli ArghusSintayehuSallalich in Jean-Philippe Mendy, v ekipo pa sta se po poškodbah vrnila vezista Damjan Bohar in ŽeljkoFilipović. Tekma je bila zaradi hudega naliva v štajerski prestolnici pod vprašajem, a je bila odigrana v predvidenem terminu.

V prvem polčasu so bili domačini boljši tekmec. Agim Ibraimi je v 17. minuti ogrozil vrata Rusov z roba kazenskega prostora, štiri minute kasneje je makedonski reprezentant namestil še poskus Daliborja Volaša, ki ga je ubranil Aleksander Belenov. Gostje so odgovorili v 27. minuti s strelom Mohammeda Rabiuja, v 30. minuti pa bi se med strelce lahko vpisala najnovejša okrepitev Maribora - Marwan Kabha - a je gostujoči vratar njegov udarec z razdalje stežka ukrotil, tako kot še en poskus Ibraimija pred odmorom.

Takoj na začetku nadaljevanja so Mariborčani povedli, po podaji Ibraimija z leve se je na pravem mestu znašel Volaš. A sledil je hiter preobrat Rusov. V 57. minuti je Temur Bukia zabil s prostega strela, le minuto zatem je po preigravanju zadel še Lorenzo Melgarejo.

Maribor je do izenačenja, potem ko je dve situaciji zapravil Dare Vršič, prišel v 72. minuti. Po akciji MarcosaTavaresa in kratki podaji Petra Stojanovića je prekrasno zabil Ibraimi. Priložnost za zmago se je Mariboru ponudila v 82. minuti, ko je po predložku Mitje Vilerja z glavo poskusil Tavares, toda ostalo je pri remiju.

NK MARIBOR: Handanović; Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler; Ibraimi, Kabha (od 82. Dervišević), Mertelj (od 69. Filipović), Vršič (od 69. Bohar); Tavares, Volaš (od 82. Zahović). 
Klop: Obradović, Janža, Filipović, Mejač, Zahović, Gigli, Dervišević, Hotić, Bohar, Vokić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.