Šport > Nogomet
823 ogledov

Iličić: Bolezen me je spremenila

josip iličić Epa
Zvezdnik slovenske nogometne reprezentance je spregovoril o travmatični izkušnji, ki je spremenila njegov pogled na svet.

Slovenski napadalni vezist Josip Iličić je pred začetkom nove sezone italijanske Serie A, kjer od lani brani barve Atalante, zbolel za skrivnostno boleznijo, zaradi katere je več kot teden dni preživel v bolnišici.

Njegovo življenje se je nenadoma postavilo na glavo, zdravniška stroka pa je v iskanju rešitve tavala v temi. Iličića naj bi na bolniško posteljo prikovala okužba zobnega tkiva, ki se je nato preselila na bezgavke.

Tridesetletnik je moral zaužiti velike količine antibiotika, preden se je njegovo stanje počasi začelo izboljševati. "Dva meseca sem užival antibiotike in šel skozi različne terapije, preden smo odkrili pravo. V tem času sem spoznal, da nogomet ni vse," je travmatično izkušnjo opisal slovenski reprezentant.

slovenska nogometna reprezentanca dres Josip Iličić Kritičen do kolegov Šport Iličić udaril po mizi: "Če bo tako, nima smisla, da sploh prihajamo"

"Ljudje se pogosto jezijo brez pravega razloga, toda mene je ta bolezen spremenila. Nisem želel gledati nogometnih tekem. Družina, soigralci in trener so mi stali ob strani. Ko sem okreval, sem težko spet dosegel ustrezno fizično pripravljenost," je pojasnil Iličić, ki je v soboto zabil hat-trick na ligaški tekmi s Chievom in svoji ekipoi pomagal do prepričljive zmage v gosteh (1:5).

"Golov nisem pričakoval. Včasih majhne stvari naredijo veliko razliko. Treba je igrati z nasmeškom, to je najbolj pomembno," je zaključil Iličić.

"Veliko sem pretrpel, nogomet je bil zadnja stvar, o kateri sem razmišljal. Zahvaliti se moram družini, trenerju in soigralcem za njihovo stalno podporo. Zagotovo sem močnejši kot prej. Takšne situacije te naučijo, kako se soočiti s stvarmi. To je edina pozitivna plat moje bolezni. Potreboval sem čas, dva meseca se nisem mogel premikati. Nisem začel z ničle, ampak na -10. Še vedno nisem 100-odstoten, a z mano je zdaj vse v redu."

Josip Iličić

Josip Iličić Fiorentina | Avtor: Epa Epa
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice