Šport > Nogomet
159 ogledov

Infektolog navija za Romo, Lazio mu ni ostal dolžan

Lazio AS Roma Epa
Na Apeninskem polotoku je kljub alarmantni zdravstveni situaciji nogomet še vedno redna tema pogovorov.

Eden vodilnih italijanskih infektologov Giovanni Rezza je proti temu, da bi se elitna italijanska liga nadaljevala prihodnji mesec.

Nogometna tekmovanja v Italiji, kjer je pandemija novega koronavirusa zahtevala več kot 20.000 žrtev, so prekinjena od 9. marca.

Sodeč po poročilih iz Italije, bi se elitna Serie A lahko začela konec naslednjega meseca, igralci pa naj bi se vrnili na treninge 4. maja.

Brescia Serie A Šport Lastnik kluba: Igralcev ne bom pustil na igrišče

"Če bi odkrito dal tehnični nasvet, potem ta ne bi bil v korist nadaljevanja. A seveda bodo o tem odločali politiki," je dejal Rezza, sicer vodja oddelka za nalezljive bolezni pri italijanskem nacionalnem zdravstvenem zavodu.

Giovanni Rezza | Avtor: Twitter Twitter

"Slišal sem, da nekateri predlagajo strožje preglede, da bi igralce testirali vsakih nekaj dni, a se mi zdi to precej nerealna teorija. Pa skoraj maja smo že," pravi Rezza. "Nogomet je kontaktni šport in bi tako predstavljal tveganje za prenos virusa," poudarja Rezza.

Italijanska nogometna zveza (FIGC) se bo sestala v sredo in govorila o zdravstvenih protokolih za treninge igralcev. Prepoved treningov in tekem sicer za zdaj velja do 3. maja. "Upam, da bomo na začetku maja začeli testirati igralce, da bi zagotovili, da niso okuženi in lahko začnejo vaditi," je v ponedeljek dejal predsednik FIGC Gabriele Gravina.

josip ilicic fiorentina sassuolo Karantena Gorenjska Kranjska nogometaša ujetnika virusa

Rezzovi komentarji so že odmevali v Italiji. Med drugim so pri Laziu, ki je trenutno točko za vodilnim Juventusom in pri katerem so odkrito za nadaljevanje prvenstva, jezni na Rezzo, ki se je pošalil, da bi bil vesel, če bi sezono predčasno končali. Rezza je namreč navijač AS Rome, mestnega tekmeca Lazia.

"Precej bolje bi bilo, če bi se Rezza ukvarjal s tem, kako ustaviti virus, ne pa da ga skrbi Laziev morebitni naslov prvaka," je dejal Laziev predstavnik za stike z javnostmi Arturo Diaconale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.