Šport > Nogomet
7 ogledov

Inter privolil v prodajo Eto'oja v Dagestan

Samuel Eto'o Eto Marco Materazzi gol zadetek proslavljanje slavje proslava vesel EPA
Inter Milan in Anži Mahačkala sta dosegla ustni dogovor za prestop Samuela Eto'oja. Govori se o odškodnini med 25 in 30 milijonov evrov. Kamerunec bo z letno plačo 20 milijonov evrov (2.340 evrov na uro) postal najbolje plačani nogometaš na svetu.

Anži Mahačkala iz Dagestana se je ves teden z milanskim Interjem dogovarjal za prestop 30-letnega kamerunskega napadalca Samuela Eto'oja (v dveh sezonah igranja za črno-modre je na 67 srečanjih zabil 33 zadetkov). Zdaj je le prišlo do ustnega dogovora. Odškodnina naj bi znašala nekje med 25 in 30 milijonov evrov. Uradno potrditev še čakamo, je pa Eto'o očitno že odigral zadnjo tekmo za Inter, saj ga ni v kadru za prijateljsko tekmo z Olympiakosom.

Nekdanji nogometaš Reala Madrida, Mallorce in Barcelone je že pred tem dosegel dogovor z Anžijem o svoji plači. Letno naj bi mu plačali kar 20 milijonov evrov (podpisal bo triletno pogodbo) in tako bo postal najbolje plačani nogometaš na svetu (Cristiano Ronaldo denimo pri Realu zasluži 12 milijonov evrov, Lionel Messi pa pri Barceloni 10,5 milijona).


Klub Anži je pred časom kupil milijarder Sulejman Kerimov. Pred Eto'ojem je z zelenci v svoj klub zvabil že Brazilca Roberta Carlosa (je kapetan moštva) in Rusa, ki ni uspel pri Chelseaju, Jurija Žirkova. Po 20 kolih ruske lige so s tekmo manj na šestem mestu in imajo 12 točk zaostanka za vodilnim CSKA-jem iz Moskve. Liga prvakov za naslednje leto je tako zelo oddaljena.

Komentarjev 1
  • privat 09:45 21.avgust 2011.

    kako eni razmetavajo z denarjem ...za igro ujami žogo?? Mi pa delamo ,ustvarjamo in nimamo niti za jutri...žalostno za cvet demokracije in smisla človeštva...