Šport > Nogomet
164 ogledov

Italijani ne bodo sledili nemškemu zgledu

San Siro Epa Milanski San Siro bo danes sameval.
Nogometna sezona na Apeninskem polotoku zaradi koronavirusne pandemije, ki je na Apeninskem polotoku zahtevala več kot 32.000 žrtev, miruje vse od 9. marca.

Italijanska nogometna zveza FIGC je sporočila, da vsa tekmovanja pod njenim okriljem, vključno s prvoligaškim prvenstvom Serie A, ostajajo prekinjena do 14. junija. 

Vodstvo Serie A je upalo, da se bo od marca prekinjeno prvenstvo lahko nadaljevalo 13. junija, nogometna zveza pa je zamaknila datum v skladu z vladnim dekretom.

Italijanska vlada je v luči poskusa zajezitve širjenja novega koronavirusa vsa športna tekmovanja suspendirala do junija, pri FIGC pa so dodali, da v primeru nadaljnjega sproščanja ukrepov vlade "še vseeno obstaja možnost, da bi se Serie A nadaljevala 13. junija".

martin caceres Zanimivo Šport "Dva meseca sem imel koronavirus, pa sploh nisem vedel za to"

Italijanska nogometna sezona zaradi koronavirusne pandemije, ki je na Apeninskem polotoku zahtevala več kot 32.000 žrtev, miruje vse od 9. marca. A italijanski premier Giuseppe Conte je v soboto dejal, da potrebuje "več zagotovil, preden bo vlada dala zeleno luč za nadaljevanje nogometa".

Conte se bo ta teden sestal z italijanskimi nogometnimi šefi, vladne službe pa bodo v naslednjih dneh sporočile, ali se ob novih zdravstvenih protokolih nogometaši lahko vrnejo k skupinskim treningom in tekmovanjem.

Jasmin Kurtić Serie A Šport Kurtićeva soigralca pozitivna na covid-19
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.