Šport > Nogomet
71 ogledov

Kurtićeva soigralca pozitivna na covid-19

Jasmin Kurtić Parma Profimedia
Profesionalni nogometaši v Italiji so 4. maja začeli individualno trenirati, pri čemer so bili prisiljeni spoštovati vse higienske ukrepe, tudi varnostno medosebno razdaljo.

Igralca italijanskega nogometnega prvoligaša Parme, za katerega igra tudi Slovenec Jasmin Kurtić, sta bila pozitivna na novi koronavirus. Vodstvo kluba je za oba nogometaša odredilo osamitev na domu. Kljub novim primerov okužb klubi italijanske Serie A upajo, da bodo v ponedeljek nadaljevali skupinske treninge, poročajo tiskovne agencije.

Vsi člani zasedbe iz Parme, strokovnega štaba in vodstva so bili testirani na okužbo z virusom sars-cov-2. Vsem so bili odvzeti vzorci krvi in brisi iz nosu. Le dva igralca sta bila pozitivna, oba sta zdrava in v dobri kondiciji in za zdaj ne kažeta simptomov bolezni covid-19, so sporočili iz kluba. Kot so še sporočili, sta bila igralca pozitivna na prvi test in negativna na drugi, ki je bil opravljen 24 ur kasneje.

Italijanski klubi, nogometni skupaj z drugimi moštvenimi športi, bi lahko začeli s polnimi skupinskimi treningi v ponedeljek, je konec tedna dejal italijanski premier Giuseppe Conte, ki pa še ni mogel natančno napovedati, kdaj se bo lahko nadaljevalo prvenstvo.

Liga Serie A je povsem ohromljena od 9. marca. Profesionalni nogometaši, člani najboljših ekip, so 4. maja začeli individualno trenirati, pri čemer so bili prisiljeni spoštovati vse higienske ukrepe, tudi varnostno medosebno razdaljo.

josip iličić V žarišču korone Šport Znan uradni datum nadaljevanja Serie A, čaka se le potrditev vlade

V soboto je nemška bundesliga postala prva velika evropska liga, ki je po premoru zaradi pandemije koronavirusa obnovila prvenstvo. "Obstaja močan pritisk za nadaljevanje Serie A, vendar je treba spoštovati vse varnostne ukrepe," je dejal Conte. "Da bi lahko določili natančen datum, moramo imeti več jamstev, kot jih imamo v tem trenutku, in kot so mi rekli, jih še nimamo," je poudaril in dodal, da upa, da bodo ti pogoji izpolnjeni v najkrajšem možnem času.

Covid-19 Novi podatki Šport V dveh klubih Serie A kar sedem igralcev na novo okuženih

Serie A je v sredo sporočila, da si želijo, da bi se suspendirano prvenstvo nadaljevalo 13. junija. Pred zaustavitvijo nogometa in vsega športa na italijanskem škornju je Juventus (63 točk) vodil na lestvici s točko prednosti pred drugouvrščenim Laziom, 12 krogov pred koncem. Tretjeuvrščeni milanski Inter Samirja Handanovića ima 54 točk. Atalanta iz Bergama, pri kateri je prvi nosilec Kranjčan Josip Iličić, je na četrtem mestu zbrala 48 točk.

V elitni italijanski ligi so od Slovencev še Valter Birsa (Cagliari, 12.), Jasmin Kurtić (Parma, 9.), Žan Majer (Lecce, 18.) in Rok Vodišek (Genoa, 17.).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice