Šport > Nogomet
915 ogledov

Italijanska vlada popustila pritisku: nogometaši se vračajo na igrišča!

Josip Iličić Epa
Italijanska vlada je v nedeljo pregledala možnosti in po potrditvi znanstvene delovne skupine dovolila nogometnim ekipam treninge pred najprej predvidenim datumom, 18. majem. Številni klubi serie A so dovoljenje za individualne treninge sicer že dobili od regionalnih vlad.

Športni minister Vincenzo Spadafora je dobil potrditev znanstvene delovne skupine, da že s 4. majem, torej dva tedna pred napovedanim rahljanjem ukrepov italijanske vlade, dovoli ponovno odprtje nogometnih kampov. Po pritiskih regij ter predvsem nogometnih klubov je izdal odlok o vrnitvi športnikov v ekipnih panogah na individualne treninge, poročajo italijanski mediji.

Začasni odlok bo veljal do 17. maja, na kar bo po analizi podatkov o okužbah sledilo bodisi dodatno sproščanje ali pa zaostrovanje ukrepov v boju s covidom-19. Spadafora je odločitev že poslal vsem regijam v elektronskem dopisu.

Daniele Orsato Novi Calciopoli? Šport Nov nogometni škandal pretresa Italijo! V središču znova Juventus

Spadafora je v soboto delovno skupino prosil, da "preuči možnost, da bi smernice, ki reprezentantom v individualnih športnih s ponedeljkom dovoljujejo treninge, veljale tudi za ekipne športe."

Nova pravila, ki rekreativnim športnikom dovoljujejo tek v parku, so sprožila proteste nogometnih klubov, ki so čakali na dovoljenje za trening.

Jasmin Kurtić | Avtor: Epa Epa

Regija Emilija-Romanja je prejšnji teden razveljavila odlok in tako prvoligašem Bologni, Parmi, za katero igra tudi Slovenec Jasmin Kurtić, Sassuolu in SPAL-u dovolila, da s ponedeljkom v klubih začnejo z individualnimi treningi.

Prav tako je dovoljenje za trening v soboto od regije Kampanija dobil Napoli, Cagliari, za katerega igra tudi Slovenec Valter Birsa, pa od Sardinije. Pokrajina Lacij pa je treninge dovolila Laziu in Romi, ki vadbo začenjata sredi tedna.

Valter Birsa zlom roke | Avtor: Epa Epa

Seria A, kjer je 16 nogometašev prebolelo novi koronavirus, upa, da bo v juniju za zaprtimi vrati lahko izpeljala še preostalih 12 krogov letošnjega prvenstva.

Vendar pa se pojavljajo tudi nasprotovanja nadaljevanju prvenstva, saj naj bi ostajalo visoko tveganje prenosa morebitnih okužb.

Komentarjev 1
  • Avatar Lammilera
    Lammilera 00:48 04.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om