Svet
1756 ogledov

Umrljivost zaradi novega koronavirusa dvakrat višja med revnimi. Zakaj?

strah, stiska, koronavirus Profimedia
Strokovnjaki pojasnjujejo.

Stopnja umrljivosti zaradi novega koronavirusa v Veliki Britaniji je dvakrat višja med revnejšim slojem državljanov, ugotavlja tamkajšnji Zavod za statistiko, ki je preučeval 20.283 smrtnih primerov med 1. marcem in 17. aprilom.

Študija kaže, da je bilo mrtvih umrljivosti v revnejših predelih 55,1 na sto tisoč ljudi, v bogatejših pa 25,3.

Profesor medicine z oksfordske univerze Carl Heneghan je komentiral, da je razloge za takšne številke iskati v slabših stanovanjskih pogojih, slabši prehrani in bolj pogostih obolevnostih, kar vse slabi imunski sistem.

Helen Bernard, vršilka dolžnosti direktorice dobrodelne organizacije Joseph Rowntree, pa je dodala, da so revnejši bolj izpostavljeni možnosti okužbe tudi zato, ker morajo na delo, saj opravljajo dela, ki jih ni možno delati na daljavo.

Bernardova meni, da so revnejši prisiljeni tehtati med dvema opcijama: ali se bodo soočili z velikim padcem prihodkov ali pa bodo tvegali okužbo in nadaljevali s svojim delom.

Koronavirus - UKC Ljubljana Slovenija V teh občinah je največ okuženih, ki so še prenašalci virusa Koronavirus Pandemija Svet Drugi val koronavirusa zelo verjeten v jeseni. To je razlog.

dezurni@zurnal4.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.