Šport > Nogomet
564 ogledov

Italijanska legenda z izbranimi besedami o Slovencu

Josip Iličić Epa
Slovenski nogometni reprezentant je s predstavami v pravkar končani sezoni navdušil številne znane kolege.

Eden od hitov sezone 2018/19 v italijanski nogometni Serie A je bila tudi Atalanta. Klub iz Bergama je sicer izgubil v finalu pokala, a se prebil v Ligo prvakov, kar je zanj zgodovinski dosežek. Velike zasluge za odlične rezultate ima Slovenec Josip Iličić, ki je v intervju za EkipoSN napovedal, da bi se želel upokojiti v dresu Maribora.

Enaintridesetletni Kranjčan ima za sabo sanjsko tekmovalno leto. Jojo, kot ima vzdevek v nogometnem svetu, je blestel, kot že dolgo ne, in navdušil številne. Tudi legendo italijanskega nogometa. Oglasil se je namreč Andrea Pirlo in o Iličiću spregovoril z besedami, ki reprezentantu Slovenije zelo godijo.

"Koga bi izbral za nogometaša sezone? Morda gre za nekoga, na katerega marsikdo ne bi pomislil, toda jaz glasujem za Iličića! Zame je bil v tej sezoni najboljši med vsemi v Italiji. Všeč mi je bil tudi njegov soigralec Papu Gómez, toda glasujem za Iličića," je svoj glas oddal upokojeni nogometaš, ki je v svoji karieri igral za Juventus, Milan in Inter.

Pirlo je s svojim izborom presenetil marsikoga. Ne nazadnje je bil prvak Juventus, hkrati je v svoji prvi sezoni v Serie A nastopal Cristiano Ronaldo. Toda za Pirla je najboljši Iličić.

Josip Iličić | Avtor: Epa Epa

"Sprva sploh nisem verjel. Nemanja Mitrović mi je poslal povezavo na spletno novico o tem, a sem mu rekel, da zagotovo ne more držati. Potem pa sem stvar vendarle preveril na več naslovih in ugotovil, da je resnična. To mi pomeni ogromno. Morda bom naredil krivico kakšnemu Xaviju, proti kateremu nikoli nisem igral, a zame je Pirlo najboljši vezist vseh časov in dobiti tak kompliment od njega je resnično nekaj fantastičnega," je dejal Iličić.

"Seveda igrava na različnih položajih, a verjetno drži razmišljanje, da v meni vidi samozavest, mirnost in pregled nad igro, ki so značilni tudi zanj. Kolikor vem, Pirlo želi postati uspešen trener, in verjetno me je tudi zaradi tega opazil še bolj kot kdo drug. Že na osebni ravni sem izjemno ganjen, pomembno pa je tudi, kakšno reklamo je s tem naredil meni, mojemu klubu, Sloveniji. Ne spomnim se, da bi mi že kdaj kaj dalo toliko dodatnega motiva in dodatnega zagona. Še bolj si želim nadaljevati, še napredovati. Priti do še večjih stvari, še večjih uspehov - tudi lovorik, ki si jih tako zelo želim in ki jih je Andrea osvojil tako zelo veliko," je odgovoril Iličić.

Samir Handanović Ob bok Cristianu Šport Tako visoko Handanovića cenijo Italijani

Kranjčan je potrdil, da obstajajo pogovori o tem, da bi se preselil k Napoliju, a je o tem dejal: "Dogovorjen si, ko je podpisana pogodba. Dokler se to ne zgodi, so vse samo pogovori. Ničesar nisem podpisal."

Razkril je tudi željo, da bi se rad nekega dne vrnil v slovensko ligo in kariero končal tukaj. "Zlatka Zahovića sem že poklical in mu rekel, naj začnejo zbirati denar zame (smeh). Šalim se, denar bo najmanj pomembna stvar na svetu. Glede ostalega pa se ne šalim. Če se mi bo uresničila želja in se bom imel možnost vrniti v slovensko ligo, želim igrati le tam, kjer sem preživel najlepših nekaj mesecev in kjer so mi v zelo težkih trenutkih dali vse. Če bom imel možnost končati kariero v Sloveniji, se bom vrnil v Maribor - samo v Maribor. Drugo ne pride v poštev," je še dejal Iličić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.