Šport > Nogomet
18 ogledov

Ivanović se bo usmilil Suáreza

luis suarez branislav ivanović Reuters
Po pisanju angleških medijev naj bi Branislava Ivanovića, nogometaša Chelseaja, ki ga je na nedeljski tekmi z Liverpoolom v roko ugriznil Luis Suaŕez, obiskala policija. Na srečo napadalca Liverpoola se je srbski reprezentant odločil, da ne bo vložil prijave.

Ugriz Luisa Suáreza, ki ga je na nedeljski tekmi proti Chelseaju zanimalo, kakšnega okusa je Branislav Ivanović, je v nogometnem svetu sprožil zgražanje in prezir. Urugvajski reprezentant bo moral plačati kazen, ki mu jo je izrekel Liverpool, znesek pa bodo nakazali na račun fundacije za podporo družinam, ki so leta 1989 izgubile svojce v tragediji na stadionu Hillsborough. ''Lepa gesta, vendar v groznih okoliščinah. Raje bi videli, da tega sploh ne bi storil,'' je povedala predsednica fundacije Margaret Aspinall.

FA z obtožnico zoper Suáreza

Suáreza bo kaznovala tudi angleška nogometna zveza (FA). Ta je danes sporočila, da ga je obtožila nasilnega ravnanja na igrišču. Nogometaš lahko na obtožnico odgovori do torka zvečer.

FA je v pojasnilu zapisala, da je incident podrobno preučila, še posebej, ker ga sodnik na tekmi ni videl. Pri angleški zvezi menijo, da je "očitno, da je bilo dejanje nasilno, zato standardna kazen FA v takšnih primerih, tri tekme prepovedi nastopanja, očitni ni dovolj v takšnih okoliščinah."

Suárezu pa, kot kaže, incidenta ne bo treba urejati po pravni poti, saj se je Ivanović odločil, da ne bo vložil tožbe. Nogometaša Chelseja je namreč obiskala policija, ki preiskuje dogodek, vendar je Ivanović možem v modrem zatrdil, da je zanj zadeva končana.

Suárez jo bo tako odnesel ''le'' s plačilom in glasnim neodobravanjem svetovne javnosti.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.