Šport > Nogomet
47 ogledov

Izdal ga je prijatelj, ki ga pozna že 30 let

sam allardyce EPA
Nečednosti, ki so s selektorskega stolčka odnesle Sama Allardyca, sta obsodila tudi britanska ministrica za šport Tracey Crouch in nekdanji kapetan angleške reprezentance Alan Shearer.

Sam Allardyce je po dobrih dveh mesecih moral zapustiti selektorsko mesto angleške nogometne reprezentance, potem ko so ga novinarji pod krinko ujeli pri posredovanju spornih informacij, kako pri prestopih igralcev prikrojiti pravila nogometne zveze. V afero, ki je prestresla britansko nogometno javnost, naj bi bilo vpletenih vsaj še deset trenerjev.

alan shearer | Avtor: EPA EPA
Na afero se je odzvala britanska športna ministrica Tracey Crouch, ki je pozvala k preiskavi: "Integriteta športa je najpomembnejša, jasno smo povedali, da od vodstva pričakujemo najvišje standarde in transparentnost športnih teles. Zadnje obtožbe britanskega nogometa so zelo resne in o njih bomo govorili z nogometnimi oblastmi. Vse dokaze moramo preiskati in moramo biti pripravljeni pomagati."

Nekdanji kapetan Anglije Alan Shearer je za BBC dejal, da so za takšno okolje, polno pohlepa, krive nesramno bogate pogodbe v premier ligi. Z njim se je strinjal tudi predsednik FA Greg Dyke: "Če želiš biti selektor Anglije, moraš biti bolj bel kot belec. Ta človek bi dobil več kot tri milijone funtov na leto, zakaj je potem tekal naokrog, da bi našel še dodatnih 400.000 funtov?"

Osramočeni Allardyce je napovedal, da se bo za nekaj časa umaknil v osamo in temeljito razmislil o dejanjih, ki so ga stala tako želenega delovnega mesta. ''Če pogledam nazaj, je bilo to zelo neumno. Ob tem želim povedati vsem, da sem pomagal nekomu, ki ga poznam že 30 let. Na žalost sem situacijo narobe ocenil in plačal posledice. Ne morem več odgovarjati na vprašanja. Odšel bom in razmislil o svojih dejanjih. Fantom in Garethu (Southgate, začasni selektor, op. a.) želim vso srečo,'' je povedal Big Sam.

Na vprašanje, ali je bila to njegova zadnja služba v nogometnem svetu, je odvrnil: ''Kdo ve? Počakajmo in videli bomo.''

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.