Šport > Nogomet
31 ogledov

Izpad Evertona in Leicestra

Lucas Perez Profimedias
V tretjem kolu angleškega ligaškega pokala sta do zanesljivih zmag prišla Arsenal in Liverpool. Izpadel je mestni tekmec slednjega Everton, poslovil pa se je tudi prvak Leicester City.

Arsene Wenger je po svoji stari navadi povsem spremenil postavo za tekmo ligaškega pokala, na derbiju konec tedna v Premier League, ko se bodo topničarji pomerili s Chelseajem, tako verjetno v prvi enajsterici ne bo zaigral nihče od tokratnih članov prve postave. Arsenal je sicer gostoval pri drugoligašu Nottingham Forestu in slavil s 4:0.

Dvakratni evropski prvak je kar podjetno krenil v tekmo, vendar je kasneje vajeti prevzel londonski klub. Premoč je Arsenal na polovici prvega polčasa potrdil z novim projektilom Granita Xhake, ki je po le štirih dneh znova zadel z velike oddaljenosti. V drugem polčasu je na sceno stopil drugi novinec topničarjev. Lucas Perez je najprej natančno izvedel enajstmetrovko, ki jo je priboril mladi napadalec Chuba Akpom, nato pa je s samostojnim pobegom nanizal dva branilca in vratarja ter še v drugo zatresel mrežo. Piko na i k visoki zmagi je po njegovi asistenci postavil Alex Oxlade-Chamberlain.

Zaigral tudi Slovenec

Zelo zanesljivo je v četrti krog tekmovanja napredoval tudi Liverpool. Tudi nogometaši iz Anfielda so gostovali pri članu lige Championship Derby Countyju. Estonec Ragnar Klavan je po kotu Philippeja Coutinha potisnil žogo čez črto domačih in prvič zadel v dresu Redsov, na začetku drugega polčasa je bil natančen še omenjeni Brazilec, ki je izpeljal dvojno podajo z rojakom Robertom Firminom, v 54. minuti pa je po njegovi asistenci zadel še Divock Origi.

Le minuto po zadnjem zadetku gostov je na zelenico prišel tudi mladi slovenski vezist Timi Max Elšnik. Osemnajstletnik, ki je bil ob koncu minule sezone proglašen za najboljšega mladega igralca v klubu, je sicer v prejšnjem krogu uspešno izvedel odločilen strel z bele točke v streljanju enajstmetrovk in Darby popeljal do dvoboja z Liverpoolom.

Slovo Evertona

Od premierligašev pa se je moral posloviti Everton, ki je pred nastopom v ligaškem pokalu na odličen način krenil v sezono in je po petih kolih angleškega prvenstva drugi na lestvici s štirimi zmagami in enim remijem. Tokrat je bil od Liverpoolčanov, ki so v tekmo krenili brez prvega napadalca Romeluja Lukakuja, na njihovi zelenici boljši drugoligaš Norwich City.

Everton je na tekmi sprožil precej več strelov, a vztrajnih gostov to ni zlomilo. Proti nekdanjim dolgoletnim soigralcem je najprej dokaj srečno zadel Steven Naismith, Škot se zadetka iz spoštovanja do kluba ni želel pretirano veseliti, v drugem polčasu pa je delo s strelom od daleč dokončal Josh Murphy. Še pred tem je Alex Pritchard na drugi strani igrišča z golove črte izbil poizkus Ennerja Valencie. To je bil prvi poraz Ronalda Koemana na klopi Evertona, Norwich pa je na stadionu Goodison Park prvič slavil po septembru 1993.

Od klubov iz najmočnejše angleške lige je bil zaustavljen tudi Bournemouth, ki je doma z 2:3 po podaljšku klonil proti Preston North Endu. Nesporni junak slednjega je bil s hat-trickom Simon Makienok. Danski napadalec je zadel v 10., 85. in 111. minuti.

Chelsea boljši od prvakov

Po dodatnih 30 minutah je bil pred domačimi gledalci izločen tudi angleški prvak Leicester City. Ta je gostil Chelsea, pred koncem prvega polčasa pa je vse že kazalo na uspeh domačih. Japonski napadalec Šindži Okazaki je v dobre pol ure kar dvakrat izkoristil nezbranost Chelseajeve obrambe in v 34. minuti je bil na semaforju izpisan izid 2:0. A v sodnikovem dodatku prvega dela je z glavo zaostanek znižal Gary Cahill, v 49. minuti pa je z lepim strelom od daleč izenačil še en branilec - Cesar Azpilicueta.

Mreži se do izteka rednega dela nista več zatresli, Chelsea pa je v podaljšek krenil z igralcem več, saj je v 89. minuti svoj drugi rumeni karton prejel Poljak Marcin Wasilewski. Številčno premoč so gostje hitro znali izkoristiti. Po odlični akciji Edena Hazarda in Diega Coste je prvi s peto na robu kazenskega prostora našel Cesca Fabregasa, ki je neubranljivo zadel v polno. Katalonec, ki je v zadnjem času ostro zavrnil govorice o odhodu iz kluba, je bil nato najbolj priseben tudi po gneči v domačem kazenskem prostoru. Do žoge je ob slabem posredovanju obrambe prišel na kakšnih šestih metrih in jo močno poslal pod prečko.

Ligaški pokal, 3. kolo:

Bournemouth : Preston North End  2:3* (0:1)
Grabban 53./11-m, Gosling 76.; Makienok 10., 85., 111.

Brighton : Reading  1:2 (0:1)
Hamed 85.; Quinn 32., Swift 54.

Derby County : Liverpool  0:3 (0:1)
Klavan 24., Coutinho 50., Origi 54.

Everton : Norwich City  0:2 (0:1)
Naismith 41., Murphy 74.

Leeds : Blackburn  1:0 (0:0)
Wood 85.

Leicester City : Chelsea  2:4* (2:2)
Okazaki 17., 34.; Cahill 45.+2, Azpilicueta 49., Fàbregas 92., 94.

Newcastle : Wolverhampton  2:0 (2:0)
Ritchie 29., Gouffran  31.

Nottingham Forest : Arsenal  0:4 (0:1)
Xhaka 23., Pérez 60./11-m, 71., Oxlade-Chamberlain 90.+3

* - po podaljških

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.