Šport > Nogomet
22 ogledov

Izrečene sankcije za novo italijansko afero

sampdoria Žurnal24 main
Italijanska nogometna zveza (FIGC) je izrekla prve kazni v zvezi z afero Calcioscomesse. Novopečeni prvoligaš Pescara bo zaradi vpletenosti v afero novo sezono Serie A začel z dvema točkama minusa.

Sampdoria in Siena, ki bosta prav tako igrali v Serie A, morata plačati po 50 tisoč evrov kazni, Novara, ki je izpadla v Serie B, bo sezono začela s štirimi točkami odbitka, tretjeligaš Albinoleffe iz Bergama je dobil kazen minus 15 točk in plačilo 90 tisoč evrov, Piacenza pa bo ob 11 točk in 70 tisoč evrov.

Kaznovani so bili še drugi klubi: Reggina (-4 točke), Piacenza (-11), Monza (-5), Ancona (-8), Padova (-2) ter Empoli, Ravenna in Avesa (vsi -1).

Kaznovani so bili tudi štirje igralci, in sicer Luigi Sartor, ki je nekdaj igral za Inter, Parmo in Romo, zdaj pa je že v nogometnem pokoju, Mario Cassano, Alessandro Zaperini in Nicola Santoni, dobili so prepoved vseh aktivnosti v nogometu za dobo pet let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.