Šport > Nogomet
72 ogledov

Kako je Oblak ustavil Bayern

Jan Oblak Robert Lewandowski Bayern Atletico EPA
Slovenski vratar v vrstah Atlética je bil eden glavnih krivcev za izpad Bayerna iz Lige prvakov.

Madridski Atlético se je še drugič v zadnjih treh letih prebil v finale Lige prvakov, skupno pa v svojega tretjega. Po zmagi na domači tekmi (1:0) so Španci na povratni iztržili zanje ugoden poraz (2:1) in bodo 28. maja igrali v velikem finalu v Milanu, ko jim bo nasproti stal Real Madrid ali Manchester City.

Eden glavnih junakov Atlética (ob strelcu ediega zadetka na Allianz Areni Antoinu Griezmannu) na Bavarskem je bil Jan Oblak. Zgolj 23-letni vratar je imel skozi celotno tekmo ogromno dela, opravil pa ga je z odliko. Pri obeh zadetkih Bayerna bi težko storil več.

Skupno so Die Roten poskusili s kar 34 streli. Devet je bilo blokiranih s strani obrambe, 13 jih je zletelo mimo ali čez gol, kar 12 pa jih je letelo v okvir. Oblak je torej ubranil deset strelov, tudi enajstmetrovko Thomasu Müllerju v prvem polčasu, s katero bi Bayern povedel z 2:0 in prišel v položaj, ko bi nadziral rezultat.

Oblakovo odlično predstavo si lahko ogledate na prvem priloženem posnetku, spodaj pa je na voljo še ubranjena enajstmetrovka.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.