Šport > Nogomet
1249 ogledov

Jan Oblak je prvi na svetu!

Jan Oblak
Slovenski reprezentančni vratar je dobil novo potrditev za svoje izjemne predstave.

Tržno vrednost reprezentančnega vratarja Jana Oblaka je nemški portal Transfermarkt, ki je specializiran za prestope in tržne vrednosti nogometašev, ocenil na okroglih 100 milijonov evrov, kolikor ni bil vreden še noben čuvaj mreže.

jan oblak Dal je vedeti ... Šport Otočani razkrili Oblakove načrte in podvomili v njegovo vrednost

Škofjeločan je tako postal najdražji vratar na svetu. Če bi svoj klub Atlético Madrid zapustil, bi bil prestop skoraj zagotovo vreden še več. V primeru, da bi Oblak v kratkem želel klub zamenjati, bi verjetno odkupna klavzula v njegovi novi pogodbi znaša 120 milijonov evrov.

Oblak, ki je nedavno podaljšal pogodbo z Atléticom do leta 2023, je v letošnji sezoni na svoji tržni vrednosti pridobil še dodatnih 20 milijonov evrov, s tem pa kot prvi dosegel devetmestno številko. 

Na drugem mestu lestvice je njegov tekmec iz La Lige in vratar Barcelone Marc-André ter Stegen, ki je vreden 90 milijonov evrov. Vratar Manchester Uniteda David de Gea z ocenjeno tržno vrednostjo 70 milijonov evrov zaseda tretje mesto.

Luka Zahović Zlatko Zahović Tržnica Šport Zlatko Zahović bo (spet) prodal svojega sina

Oblak se je v Atlético preselil leta 2014 iz Benfice, njegova tržna vrednost pa je po Transfermarktu tedaj znašala vsega 4 milijone evrov oziroma kar 25-krat manj, kot znaša danes. Atlético je sicer tedaj zanj plačal precej več, saj je bil prestop iz Benfice vreden približno 16 milijonov evrov.

Njegov klub je špansko ligo končal na drugem mestu, Oblak pa je četrtič zaporedoma postal dobitnik nagrade Zamora, ki jo prejme najboljši vratar španske lige.

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 2
  • stilist 15:09 12.junij 2019.

    Ko bi še v reprezentanci kaj pokazal...