Šport > Nogomet
17 ogledov

Januzaj čaka priznanje Kosova?

Rooney Evra Valencia Januzaj Manchester United Crystal Palace Premier League Ang EPA
Belgijski selektor Marc Wilmots se namerava sestati z nogometašem Manchestra Uniteda Adnanom Januzajem, ker je ta zavrnil vpoklic v reprezentanco.

Boj za usluge 18-letnega Adnana Januzaja dobiva nove razsežnosti. Belgijca kosovskih korenin si želijo številne nogometne reprezentance, saj lahko zaradi razgibanega etničnega ozadja izbira med Belgijo, Srbijo, Albanijo, Kosovom in Anglijo, vse bolj glasno pa se za nogometaša Manchestra Uniteda zanima tudi Hrvaška.

Marc Wilmots, selektor Belgije, je upal, da se bo Januzaj pridružil belgijski izbrani vrsti, vendar so ga v taboru angleškega prvoligaša pričakali s slabimi novicami. ''To je prvič, da sem ga poskusil vključiti v reprezentanco, saj sem mu hotel poslati jasno sporočilo. Na žalost sem iz Anglije zelo hitro dobil odgovor, ko so me poklicali iz Manchestra in mi povedali, da se nogometaš še ni odločil o svoji reprezentančni prihodnosti,'' je povedal Wilmots.

Čaka na priznanje Kosova?

Nekateri mediji poročajo, da naj bi Januzaj čakal, če bo Mednarodna nogometna zveza (Fifa) priznala Kosovo. ''Spoštujem njegovo odločitev. Vsak igralec ima pravico do lastne odločitve in ne bom mu postavljal nikakršnih ultimatov. Nameravam se sestati z njim, da ugotovim, kakšno je njegovo mnenje. Ne moreš prisiliti igralca, da izbere državo. To mora priti iz srca,'' je povedal Wilmots in dodal: ''Če imaš igralca z njegovo tehniko in sposobnostmi, so mu reprezentančna vrata vedno odprta.''

Januzaj naj bi v bližnji prihodnosti podaljšal pogodbo z Unitedom, kjer igra od leta 2011. Moštveni soigralec Phil Jones je prepričan, da Januzaja po predstavi na debiju – na tekmi proti Sunderlandu je dosegel dva zadetka – čaka svetla prihodnost.

'Ve, kaj mora narediti. Ne sme se izpostavljati in ostati mora skromen. Veliko bo dosegel, saj je bil to izjemen debi. Drugi gol je bil še posebno impresiven. Če Gareth Bale doseže takega, vsi govorijo o tem,'' je povedal Jones.

V anketi spletnega portala Skysports.com se je večina, kakopak, odločila, da bi moral zaigrati za Anglijo. Sledi Belgija, daleč zadaj pa so Albanija, Hrvaška in druge kandidatke.

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 13:37 08.oktober 2013.

    Belgijci, vzamite mu državljanstvo in ga naženite, pa naj igra za šiptare!!!!