Šport > Nogomet
59 ogledov

Joaquín ugasnil Vezuv, Seedorf živi, Juve zmagal

Ciro Immobile Torino Livorno
1/26
EPA
Atalanta je po spletu bol ali manj neverjetnih okoliščin na San Siru šokirala Inter (1:2). Josip Iličić odločilen za zmago Fiorentine v Neaplju (1:0). Na prvi tekmi kola je Torino s prispevkom Jasmina Kurtića premagal Livorno. Boštjan Cesar in Dejan Lazarević v prvi postavi Chieva, ki je doma klonil proti Romi.

Konec je niza nepremagljivosti Interja, ki ga je na boleč način na San Siru prekinila Atalanta. Bergamčani so črno-modre pri remiju zadržali že na prvem letošnjem obračunu, Inter pa jih ni uspel premagati niti doma, niz Atalante proti "Il Biscioneju" tako traja že kar štiri leta. Tudi lani so jih premagali na San Siru, ko je bilo vellikih 4:3.

Črno-modri so v tekmo prišli kot veliki favoriti po nizu šestih tekem brez poraza v Serie A in prevladovali. Hitro so odgovorili tudi na vodilni gol Giacoma Bonaventure, ki ga je že v naslednjem napadu v prvem polčasu izničil Mauro Icardi. Inter je v eni pomembnejših tekem v boju za evropska tekmovanja celoten drugi polčas neuspešno iskal zmagoviti zadetek in večkrat zatresel okvir gola.

Handanoviću med nogami

V zadnjih minutah je z neposredne bližine prečko po individualni akciji stresel Jonathan, Icardi pa je odbitek ob gostujočem branilcu poslal še v vratnico. Na drugi strani je Jonathan enkrat sicer rešil slovenskega vratarja Samirja Handanovića z izbijanjem žoge na golovi črti, nič pa ni mogel storiti v zadnji minuti rednega dela, ko je Franco Brienza na drugo vratnico poslal žogo s prostega strela, neoviran pa jo je z glavo med nogami Ljubljančana za svoj drugi gol večera poslal Bonaventura.

Navijači na San Siru so nejeverno spremljali zadnje napade svojih ljubljencev, Juto Nagatomo je imel za nameček prav v zadnji akciji lepo priložnost za strel ali vsaj boljšo podajo pred golom Atalante, a na razburjenje milanskega nogometnega hrama ni storil nič, kar bi prineslo Interju vsaj zasluženo točko.

Inter je povsem prevladoval v drugem polčasu, a imel veliko smole. Fredy Guarín je poslal strel z razdalje v prečko, Rodrigo Palacio je z glavo zadel vratnico, po prečki Jonathana v 85. minuti pa je Icardi z neposredne bližine ob odboju od branilca zatresel še eno vratnico. Na drugi strani je Atalanta tik pred začetkom sodnikovega podaljška šokirala Milano.

Vijoličasto rajanje pod Vezuvom, poškodba Gómeza

Četrta Fiorentina je dobila pravočasno vzpodbudo v boju z Napolijem za zadnje mesto, ki ob koncu sezone prinaša igranje v Ligi prvakov. Na medsebojnem obračunu pod Vezuvom so domači sinje modri že v prvem polčasu ostali brez izključenega Faouzija Ghoulama, ki ga je glavni sodnik izključil zaradi prekrška nad Markom Bakićem v 37. minuti.

Joaquin Aquilani Cuadrado Napoli Fiorentina Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Trener Vincenzo Montella je za začetek drugega polčasa aktiviral tudi Josipa Iličića in poteza se mu je izplačala tri minute pred koncem rednega dela, ko je Iličić silovito potegnil v kazenski prostor in našel Alessandra Matrija, slednji pa Manuela Pasquala, ki je na drugi vratnici s hitro diagonalo zadel nekdanjega Joaquína Sáncheza. Nekdanji španski reprezentant je ostal povsem sam in z glavo zatresel praktično prazno mrežo in odločil tekmo, potem ko je njegov rojak Pepe Reina povsem "zaplaval".

Belgijski krilni nogometaš Dries Mertens in nemški reprezentant Mario Gómez sta igrišče zapustila s poškodbama. Gómez se je manj kot tri mesece pred začetkom mundiala zaskrbljujoče držal za koleno po trku z enim od domačih, nato pa odšepal z zelenice in si na klopi koleno hladil z ledom. Mertens je po tem, ko je v 75. minuti šele vstopil, hitro končal svoj nastop s poškodbo gležnja.

Juve brez Conteja do nove zmage

Oba trenerja sta predčasno zaključila tekmo na Siciliji, Juventus pa je tudi brez Antonia Conteja ob igrišču uspel premagati Catanio na otoku, kjer sta obe ekipi odigrali napeto tekmo za pozabo (1:0). Najboljši strelec lige Carlos Tévez je najbolj argentinski ekipi v Serie A zabil odločilni gol v 59. minuti, potem ko je vratar Mariano Andújar izpustil žogo v mrežo.

Sicilijanci so imeli veliko smole, da so tekmo proti branilcem naslova izgubili. Belo-črni se nezadržno bližajo novemu scudettu, zdaj imajo 14 točk več od AS Rome, ki je v soboto slavila pri Chievu.

Seedorf preživel "žaganje"

Conte in njegov kolega Rolando Maran sta morala istočasno zapustiti klop že v prvem polčasu, Catania je ostala tudi brez Gonzala Bergessia, ki je v nadaljevanju tekme s komolcem v obraz zadel Giorgia Chiellinija.

AC Milan je z remijem pri Laziu končal niz porazov (štirje v vseh tekmovanjih), trener Clarence Seedorf pa je tako verjetno preživel "sekiro" predsednika Silvia Berlusconija, ki je z vodilnimi v klubu bojda že začel resno razmišljati o novi menjavi na trenerskem mestu. Seedorf je za tekmo v Rimu iz prve postave izpustil Maria Balotellija

Italijanski reprezentant je na olimpijskem stadionu nato v drugem polčasu zadel vratnico, potem ko je Milan tik pred polčasom povedel po zaslugi avtogola Abdoulaya Konkoja, za "Laziale" pa je izenačil Álvaro González.

Roma brez težav ukrotila "osličke"

V Veroni sta za Chievo začela oba slovenska reprezentanta, Boštjan Cesar je skozi celotno srečanje poveljeval obrambi, Dejan Lazarević pa je operiral na levem krilu in bil zamenjan v 70. minuti. Z zmago (0:2) se je Roma še utrdila na drugem mestu, Chievo pa čaka še težak boj za obstanek med elito.

Giallorossi so pričakovano hitro vzeli vajeti igre v svoje roke in kmalu sta zapretila Francesco Totti in Radja Nainggolan. Tretjo priložnost Rome je bila za domače že usodna, preveč prostora in časa je imel Gervinho v 17. minuti. Totti je bil nato blizu podvojitve vodstva, zapretil je tudi Mattia Destro. Prav slednji pa je zabil še pred koncem polčasa, izkoristil je lepo globinsko podajo Rodriga Taddeija.

V drugem polčasu so nekajkrat poskusili tudi domači, a strel Gennara Sarda ni bil dovolj natančen, Morgan de Sanctis pa je bil kos poskusu Victorja Obinhe. Priložnost za še višjo zmago so Rimljani zapravili prek Destra, domači vratar Michael Agazzi pa je ustavil strel Gervinha z glavo.

Kurtić podal za hat-trick Immobileja

Na olimpijskem stadionu v prestolnici Piemonta je Torino zasluženo premagal Livorno (3:1) in mu preprečil beg od cone izpada. Domačini so prevladovali skozi celoten obračun in bi lahko zadeli še večkrat.

Junak dvoboja je bil napadalec Ciro Immobile, ki je v 67. minuti dokončal svoj "hat-trick", deset minut kasneje pa je bil ob glasnem vzklikanju domačih "tifozov" zamenjan. Zadnji gol je dosegel po asistenci Jasmina Kurtića, ki je za domače odigral celotno srečanje.

Kritke Mihajlovića prinesle "petardo", asistenca sodnika

Sampdoria je po porazu proti Atalanti odgovorila na ostre kritike trenerja Siniše Mihajlovića in v pristanišču demolirala Hellas Verono (5:0). Roberto Soriano je zadel dvakrat, svoj delež pa so pristavili tudi Gianluca Sansone, Renan in Angelo Palombo. Gol popoldneva je bil gotovo tisti Renanov, ki je padel po kotu, po katerem je žogo do njega z roba kazenskega prostora podaljšal kar sodnik, Brazilec pa je zabil žogo v mrežo.

Antonio Di Natale je na rekordni 324. tekmi v Serie A zadel za zmago Udineseja, a kasneje tako kot Sassuolov strelec Sergio Floccari zapravil tudi najstrožjo kazen. 

Italijanska liga, 29. kolo:

Torino : Livorno 3:1 (1:0)
Immobile (25, 60, 67); Siligardi (89)
Kurtić (Torino) je igral vso tekmo.

Chievo : AS Roma 0:2 (0:2)
Gervinho (17), Destro (42)
Cesar je igral vso tekmo, Lazarević (oba Chievo) pa do 70. minute.

Parma : Genoa 1:1 (1:1)
Schelotto (31); Cofie (21)

Bologna : Cagliari 1:0 (0:0)
Christodoulopoulos (78/11-m)
Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi
.

Inter : Atalanta 1:2 (1:1)
Icardi (36); Bonaventura (35, 90)
Handanović (Inter) je odigral celo tekmo.

Sampdoria : Hellas Verona 5:0 (3:0)
Sansone (4), Garcia (23), Soriano (38, 48), Palombo (59)

Udinese : Sassuolo 1:0 (1:0)
Di Natale (26)
Di Natale (Udinese/36.) in Floccari (Sassuolo/72.) sta zapravila enajstmetrovki.

Napoli : Fiorentina 0:1 (0:1)
Joaquín (87)
RK: Ghoulam (37/Napoli)
Iličić (Fiorentina) je igral od 46. minute
.

Catania : Juventus 0:1 (0:0)
Tévez (59)
RK: Bergessio (67/Catania)

Lazio : AC Milan 1:1 (0:1)
González (61); Konko (43/a.g.)
Birsa (Milan) je bil na klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.