Šport > Nogomet
13 ogledov

Bale je Tottenhamov Bolt

José Mourinho
1/21
EPA
Londonski Arsenal v 18. kolu Premier League ni uspel premagati Wolverhamptona na svojem igrišču niti z nogometašem več. Tottenham je z dvama goloma Garetha Bala preskočil Norwich. Manchester United se je prikupil Božičku: dobil zmago in še remi Cityja.

Tottenham se je z zmago nad Norwichem približal vodilnemu manchesterskemu dvojcu na sedem točk, a s tekmo manj. Oba gola sta bila delo valižanskega čudežnega dečka Garetha Bala. Navdušujoč je bil predvsem drugi, pri katerem je 22-letnik v slogu Usaina Bolta po podaji Luke Modrića sprintal od polovice igrišča pa praktično vse do peterca vratarja Johna Ruddyja in ga naposled hladnokrvno ukanil.

Arsenal proti desetim le do točke

Arsenal je zapravil priložnost za vzpon na četrto mesto po navdušujočem branjenju vratarja Wolverhamptona Wayna Hennesseyja, ki je pomagal ohraniti remi tudi z desetimi igralci. Petnajst minut pred koncem srečanja je bil namreč zaradi naleta na Mikela Arteto izključen Nenad Milijaš. Za Arsenal se je sicer začelo sila podbudno, saj je že v osmi minuti zadel Gervinho. Čez natanko pol ure je izenačil Steven Fletcher, v drugem polčasu pa se mreži nista tresli.

Trojček Berbatova za vrh

Pozabljeni Bolgar Dimitar Berbatov je na Old Traffordu zabil hat-trick za Manchester United, rdeči vragi pa so povsem povozili deseterico Wigana Athletica in se ob remiju mestnega rivala Manchestra Cityja s Citizensi izenačili na vrhu Premier League. Berbatov je zabil dvakrat in za hat-trick uspešno izvedel še enajstmetrovko, Park Ji-Sung in Antonio Valencia pa sta zaključila petardo. Wiganovi upi po morebitnem presenečenju so ugasnili že v prvem polčasu, ko je bil Conor Sammon veliko prestrogo izključen po nenamernem udarcu v obraz Michaela Carricka.

Visoka zmaga rdečih vragov (z identičnim rezultatom so v sredo premagali že Fulham) je ob Cityjevem remiju brez golov kar prepolovila zaostanek pri razliki v golih, kjer sinjemodri zdaj vodijo le še za pet golov. Prav razlika v zadetkih bi ob koncu sezone namreč lahko odločala o novem prvaku Anglije. Liverpool je ostal na šestem mestu, potem ko so jim na Anfieldu točke vzeli še slabi Blackburn Rovers (1:1). Osovraženega trenerja Steva Keana je tik pred polčasom razveselil avtogol Charlieja Adama, a je Maxi Rodríguez izenačil kmalu po začetku nadaljevanja. Redsi so v zadnjih minutah po prihodu kapetana Stevena Gerrarda organizirali osupljivo ofenzivo na gol Blackburna, kjer pa jih je z nekaj čudežnimi obrambami ustavil rezervni vratar Mark Bunn.

Newcastle United je po šestih tekmah brez zmage le prekinil negativni niz in zmagal na gostovanju pri Bolton Wanderers (2:0). Povratek Francoza Yohana Cabayeja v postavo Uniteda je pomenil tudi povratek na klop za slovenskega reprezentanta Harisa Vučkića, ki po celi tekmi v prejšnjem kolu tokrat ni dobil priložnosti za igro, je pa lahko s klopi spremljal hitri rafal srak v režiji Hatema Ben Arfe in Dembe Baja, ki je v 69. in 71. minuti prinesel težko pričakovano zmago črno-belim.

Božiček pozabil na Chelsea: remi proti Fulhamu!

Fernando Torres je na lokalnem derbiju s Fulhamom začel eno redkih tekem v dresu Chelseaja, španski napadalec pa bo po novi prazni statistični predstavi leto 2011, kot kaže, zaključil z več goli v dresu Liverpoola (4) kot v majici Chelseaja (3). Torres je bil sicer v prvem polčasu zelo nevaren in v precej nezanimivi predstavi zapravil največjo priložnost polčasa, ko je podajo Juana Mate s prsmi sprejel na sredini kazenskega prostora, a streljal točno v vratarja Davida Stockdala.

Drugi polčas se je začel veliko bolje za domače moštvo, ko je Torresu žoga po podaji Ashleyja Cola sicer ušla, a končala točno na nogi njegovega rojaka Mate, ki je zabil za vodstvo. Vseeno ni minilo dolgo, ko je že celo sezono slabo zadnjo vrsto Chelseaja ukanil tudi Fulhamov napad. Bryan Ruiz je z lahkoto preigral Cola na krilu in podal v sredino, kjer je neoviran zabil naš stari znanec Clint Dempsey. Trener modrih André Villas-Boas je v lovu za zmagovitim golom spet žrtvoval zaspanega Franka Lamparda, a tudi s prihodom Didierja Drogbaja modri niso uspeli premagati razpoloženega vratarja Stockdala. Oba Manchestra in tudi Tottenham jim lahko po tretjem zaporednem remiju na svojih pobožičnih tekmah še dodatno uidejo in še zmanjšajo upe za naslov prvaka.

Mourinho: "Naslednji korak vrnitev v Anglijo"

José Mourinho, portugalski strateg španskega Real Madrida, upa, da bo njegova naslednja služba v angleški Premier League. Portugalec je že deloval na Otoku, med letoma 2004 in 2007 je vodil Chelsea in osvojil dva naslova državnih prvakov.

"Res sem zelo, zelo vesel, da sem v Real Madridu. To je zame izjemna izkušnja," je poudaril Mourinho in v svojem slogu nadaljeval: "Verjamem, da je to največji klub v zgodovini nogometa in nisem želel zapraviti možnosti, da bi delal tu. Toda moja strast je Anglija in naslednji korak bo vrnitev, če bo mogoče, za dolgo časa. Najdite mi klub v nekaj letih, najdite mi dober klub. (smeh)"

Po končani avanturi pri Chelseaju je 48-letni trener odšel v Italijo k Interju, s katerim je osvojil Ligo prvakov, dva naslova italijanskega prvaka, italijanski pokal in superpokal. Leta 2010 se je preselil k Realu, kjer pa mu osvajanje lovorik ne gre po načrtu. Do zdaj mu je uspelo slaviti le v španskem pokalu.

Angleška liga, 18.kolo:

Chelsea : Fulham 1:1 (0:0)
Mata (47); Dempsey (56)

Liverpool : Blackburn Rovers 1:1 (0:1)
Maxi (53); Adam (45/a.g.)

Manchester United : Wigan Athletic 5:0 (2:0)
Park (8), Berbatov (41, 58, 78/11-m), Valencia (76)
RK: Sammon (40/Wigan)

Sunderland : Everton 1:1 (1:0)
Colback (26); Baines (51/11-m)

West Bromwich Albion : Manchester City 0:0

Bolton Wanderers : Newcastle United 0:2 (0:0)
Ben Arfa (69), Ba (71)
Vučkić (Newcastle) je celo tekmo presedel na klopi.

Stoke City : Aston Villa 0:0

Arsenal : Wolverhampton 1:1 (1:1)
Gervinho (8); Fletcher (38)
RK: MIlijaš (Wolverhampton, 75)

Swansea City : Queens Park Rangers 1:1 (1:0)
Graham (14); Mackie (58)

Norwich City : Tottenham Hotspur 0:2 (0:0)
Bale (56, 67)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.