Šport > Nogomet
20 ogledov

Mourinho: Tekma srečnih naključij

Jose Mourinho Reuters
Trener madridskega Reala Jose Mourinho je sinočnjo zmago Barcelone v Madridu nad Realom s 3:1 označil za srečno, hkrati pa je zanikal, da bi poraz lahko negativno vplival na psiho nogometašev v boju za špansko prvenstvo.

Nogometaši Reala so zamudili priložnost, da se na derbiju z zmago nad Barcelono večnim rivalom v prvenstvu odlepijo na šest točk prednosti. V nasprotju s pričakovanji domačih navijačev so varovanci Pepa Guardiole še enkrat več Santiago Bernabeu zapuščali dvignjenih glav, Jose Mourinho pa se tudi tokrat ni mogel sprijazniti s porazom.

Ronaldo bi moral izkoristiti priložnosti
"To je bila tekma, ki so jo odločila srečna naključja," je dejal trener Reala Jose Mourinho, ki je tudi prvi gol Reala v 21 sekundi uvrstil med srečna naključja. "Po vodstvu z 1:0 smo imeli priložnost, da povišamo prednost. Nogometaš, kot je Cristiano Ronaldo bi moral izkoristiti take priložnosti, a je ni," se je na slab strelski večer prvega zvezdnika belega baleta obregnil portugalski strateg in dodal, da je bil tudi drugi gol Barcelone, ko se je žoga od branilca Reala in vratnice odbila v mrežo, srečen.

Tudi po tem, ko je Barcelona vodila, Mourinho meni, da bi morali izenačiti, a jih je presekal tretji zadetek, ki je bil plod slabega psihološkega stanja njegovih nogometašev. "Sreča je bila na strani nasprotnika, a s tem ne želim zmanjšati pomena njihove zmage," še dodaja Portugalec, ki pa tokrat ni negodoval nad odločitvami sodnikov, kot je bila to stalnica na preteklih El Clasicih.

Josep Guardiola AC Milan Barcelona San Siro Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
Mou: Rdeč karton Messiju
Novinarji so ga po tekmi povprašali, če bi moral Lionel Messi zaradi poznega posredovanja nad Xabbijem Alonsem ob koncu prvega polčasa prejeti drugi rumeni karton. "Zame je to čista izključitev. Vendar pa je bil sodnik bližje, tako, da je bolje videl, kaj se je zgodilo. Morda pa je imel prav," se je glasil odgovor najbolj obleganega člana Realove ekipe po tekmi, ki pa se ne strinja, da bo poraz, s katerim se je Barcelona na vrhu prvenstvene lestvice, a s tekmo več, izenačila z nogometaši iz prestolnice, psihično potolkel njegove varovance. "Smo zelo razočarani, a sproščeni," pravi Mourinho, ki je osredotočen na tekmo s Sevillo, ki bo odločilna, če bo Real želel leto 2011 končati na vrhu lestvice.

Guardiola: Decembra nihče ne more biti prvak
Pep Guardiola je tokrat delil mnenje z Mourinhom: "Mislim, da poraz ne bo vplival na moralo Realovih nogometašev. Odšli bodo na počitnice, se spočili in poskušali pozabiti. Morda se bodo vrnili še močnejši," pravi trener Kataloncev in dodaja, da je prvenstvo povsem odprto, saj je na voljo še 70 odstokov vseh točk. "Madrid je še vedno v prednosti, a to ne pomeni nič. Konec decembra ne moreš nikogar proglasiti za prvaka," pojasnjuje Guardiola, ki je komentiral tudi veliko napako vratarja Victorja Valdesa, ki je že po 21 sekundah pobiral žogo iz svoje mreže. "Valdes je po napaki igral popolnoma enako. Še vedno je podajal žogo. Verjamem, da bi drugi vratarji po taki napaki žogo panično brcali iz svojega kazenskega prostora," zaključuje Guardiola.

Komentarjev 1
  • jurij 18:17 11.december 2011.

    Ta bi bil pravi trener za slovenijo.Vsega so krivi drugi.