Šport > Nogomet
21 ogledov

Jubilejna 100. zmaga Mouja na klopi Reala

Jose Mourinho
1/17
EPA
Real Madrid je v 10. kolu španske nogometne lige s 4:0 premagal Zaragozo in obdržal zaostanek osmih točk za vodilno Barcelono. Svoj zmagoviti niz so nadaljevali tudi Katalonci, ki so si z zmago nad Celto de Vigo (3:1) zagotovili prvo mesto v španski nogometni ligi.

Madridčani so se v tekmo z Zaragozo podali pod pritiskom, saj je Barcelona gladko odpravila Celto de Vigo in prednost v točkovanju španskega prvenstva povečala na enajst točk. Že v tretji minuti je prodiral Cristiano Ronaldo, dobro pa se je v obrambi znašel Cristian Sapunaru. V šesti minuti je Ronaldo s prostega strela nastreljal živi zid.

Dve minuti kasneje je nevaren prodor Luke Modrića zaustavil Apoño, medtem ko je na podajo Hrvata potrpežljivo čakal Gonzalo Higuaín. Obe strani sta v začetnih minutah s težavo zadrževali posest. V 14. minuti je ponovno zagrozil Ronaldo, ki je z glavo za las meril mimo leve vratnice gostujočega vratarja. Grob prekršek nad Ángelom Di Marío si je privoščil Paco Montanes, že nekaj trenutkov kasneje pa je bil Ronaldo znova nenatančen z glavo. Madrid je nato povsem prevzel pobudo na zelenici.

Galaktiki zabili dvakrat v dveh minutah

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
V 19. minuti se je izkazal Iker Casillas, ki je ubranil strel Hélderja Postige. Portugalec je proti vratom španskega vratarja sprožil nepričakovano, saj je že izgledalo, da bo padel po tleh. Sledila sta dva udarca s kota za Madrid, premoč na zelenici pa so galaktiki kronali v 23. minuti, ko je za vodstvo z 1:0 poskrbel Higuaín.

Dve minuti kasneje je mrežo gostov zatresel še Di María. Prvi strel nogometaša Reala je blokiral vratar Roberto, v drugo pa je Argentinec meril v polno. Aktualni španski prvaki bi hitro lahko povišali na 3:0, saj sta kombinirala Modrić in Mesut Özil, vendar zadetka nismo videli. Pri Zaragozi sta z lepimi podajami navduševala Apoño in Abraham, medtem ko so gostje v zaključku prvega polčasa uspeli zadrževati posest. V 44. minuti je v obrambi zablestel še Sergio Ramos, Madridčani pa so se na odmor podali z lepo prednostjo.

Krstni zadetek Luke Modrića

V 48. minuti je v smeri Di Marie podal Modrić, nevaren poskus Hrvata pa je prestregel Roberto. V prvih minutah drugega dela je blestel Özil, ki je kreiral številne nevarne poskuse Madridčanov. Njegove podaje v 51. minuti ni uspel izkoristiti Ronaldo, medtem ko je pet minut kasneje po podaji Cristiana gostujočega vratarja preizkusil Higuaín.

Celta je nevarneje zapretila v 58. minuti, ko je po strelu Víctorja Rodrígueza z eno roko mojstrsko posredoval Casillas. V naslednjih dveh minutah so bili bolj nevarni gostje, za Real pa je v 63. minuti v prazno streljal Modrić. Dve minuti kasneje se je zatresla prečka Casillasa. Z roba kazenskega prostora je sprožil José Mari. V 69. minuti je mrežo domačih zatresel Postiga, vendar je sodnik dvignil zastavico in z zelo vprašljivo odločitvijo gol razveljavil.

luka modrić | Avtor: EPA EPA
Dobrih dvajset minut pred koncem je imel Madrid le še 51-odstotno posest žoge, čeprav rezultat še vedno ni odražal vedno bolj izenačenega stanja na zelenici. V 80. minuti smo videli napačno dosojeni prepovednani položaj v škodo Reala, Ronaldo pa je v 85. minuti s prostega strela preveril zbranost gostujočega vratarja.

Roberto je odgovoril z lepo obrambo, ki je žogo poslala čez gol. Minuto pred koncem rednega dela je po hitrem protinapadu, na kar je pred tekmo opozarjal Postiga, tretji gol za Madrid prispeval Michael Essien, z neubranljivim strelom po tleh pa je v 92. minuti končnih 4:0 postavil Modrić.

Messi prestrašil navijače Barcelone

Barcelona je v 10. kolu španske nogometne lige s 3:1 premagala Celto. Katalonci niso prikazali najboljše predstave, domače navijače pa je močno prestrašil Lionel Messi, ki si je lažje poškodoval koleno.

david villa andres iniesta | Avtor: EPA EPA

Za Barço so zadeli Adriano, David Villa in Jordi Alba, edini zadetek za goste pa je prispeval Mario Bermejo. Katalonci so si z zmago zagotovili prvo mesto na lestvici španske nogometne lige, saj bi moral Atlético Madrid, če bi želel prevzeti vodilno mesto, Valencio premagati s sedmimi goli razlike.

Varovanci Tita Vilanove imajo po desetih kolih na računu že 28 točk, kar je najboljši začetek sezone v zgodovini kluba.

Zgodovinski dosežek Barcelone

Na začetku obračuna je prevladovala Barcelona, ki je hitro krenila naprej. Domače je v 21. minuti v vodstvo popeljal Adriano, le tri minute kasneje pa je izenačil Bermejo. Celta na Camp Nou ni slavila že sedemdeset let, upe za prvovrstno presenečenje pa je že v 26. minuti demantiral Villa.

Tridesteletnik, ki se po poškodbi že vrača v pravo formo, je v 61. minuti prispeval še podajo, po kateri je Katalonce v vodstvo s 3:1 popeljal Alba. Kljub temu, da je bil Španec v trenutku podaje očitno v prepovedanem položaju, je sodnik zadetek priznal. Na tekmi izjemoma ni blestel Messi, ki tako ostaja pri trinajstih zadetkih v letošnji sezoni La Lige.

Atlético Madrid je bil v letošnji sezoni edina ekipa, ki je sledila peklenskemu tempu Barcelone. V 10. kolu španske nogometne lige pa so pokleknili tudi Madridčani, ki so na gostovanju pri Valencii izgubili z 0:2. Katalonci tako po desetih kolih ostajajo edina neporažena ekipa La Lige.

Španska liga, 10. kolo:

Malaga : Rayo Vallecano 1:2 (0:1)
Demichelis (49); Piti (11, 60)

Barcelona : Celta de Vigo 3:1 (2:1)
Adriano (21), Villa (26), Alba (61); Bermejo (24)

Real Madrid : Zaragoza 4:0 (2:0)
Higuain (23), Di Maria (25), Essien (89), Modrić (90)

Valencia : Atlético Madrid 2:0 (1:0)
Soldado (20), Valdez (90)

Real Sociedad : Espanyol 0:1 (0:0)
Colotto (77) 

Deportivo La Coruña : Mallorca 1:0 (1:0)
Gama (30) 

Osasuna : Valladolid 0:1 (0:0)
Ebert (83)
RK: Rocha (76/Osasuna)

Granada : Athletic Bilbao 1:2 (0:2)
El Arabi (53); Aduriz (12/11-m, 27)

Sevilla : Levante 0:0

Getafe : Real Betis 2:4 (0:0)
Castro (68), Pedro Léon (90); Molina (59), Etxebarria (74), Rubén Castro (76), Sevilla (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.