Šport > Nogomet
12 ogledov

Juve še vedno beži Milanu

Boateng EPA
Razlika med Juventusom in Milanom na vrhu prvenstvene lestvice tudi po odigranih tekmah 33. kola Serie A ostaja tri točke. Juve je v končnici ugnal zadnjeuvrščeno Ceseno, Milan pa Genoo Valterja Birse. Inter je na Friuliju Samirju Handanoviću zabil tri zadetke za zanesljivo zmago (3:1) in se na petem mestu točkovno izenačil z Udinesejem, ki je vse dlje od Lige prvakov.

Juventus je z zmago proti zadnjeuvrščeni Ceseni izenačil rekord Milana iz sezone 1991/92, saj so tudi na 34. tekmi prvenstva ostali neporaženi. Za zmago stare dame proti Ceseni je v 80. minuti poskrbel Marco Borriello. Tudi Milan je do zmage proti Genoii prišel šele v samem zaključku srečanja. Na San Siru je za veselje poskrbel Kevin-prince Boateng, ki je bil natančen v 86. minuti. Po dolgem času je v prvi postavi Genoe začel Valter Birsa, kar je bilo po prihodu novega stratega Lugija De Cania tudi pričakovano. Slovenski reprezentant je igral do 71. minute.

Inter Handanovića zavil v črno

Bitka za Ligo prvakov bo v Serie A napeta in nepredvidljiva vse do konca. Inter je z današanjo zmago na petem mestu prvenstvene lestvice ujel Udinese.

Srečanje na Friuliju so bolje začeli domači, ki so po podaji Antonija di Nataleja s peto in zadetku Danila povedli že v šesti minuti. Veselje Samirja Handanovića in soigralcev pa je trajalo le štiri minute. Nizozemec Wesley Sneijder je udaril z okoli 20 metrov, žoga pa je Sarmi med rokavicami ušla v mrežo. Po slabe pol ure igre je na semforju pisalo že 1:2. Znova je bil uspešen Sneijder, ki je tokrat zadel po podaji Diega Milita, Handanovića pa je matiral z lobom. Še pred koncem prvega dela je slovenski reprezentančni kapetan klonil še tretjič, potem ko ga je premagal še Ricardo Alvarez in tudi postavil končni izid.

Chievo in Palermo praznih rok

Praznih rok so ostali tudi nogometaši Chieva, ki so z 0:1 klonili proti Atalanti. Boštjan Cesar je tokrat odigral celotno srečanje za "leteče osle", Bojana Jokića pa znova ni bilo v postavi. Brez točk je ostal tudi Palermo, ki je doma izgubil proti Parmi (1:2). Za rožnate je od dveh Slovencev nastopil le Josip Iličić (od 65. minute), medtem ko Armina Bačinovića ni bilo v postavi.

Trener Rome umolknil za 50 sekund

Pet tekem pred koncem Serie A se prenovljena Roma s trenerjem Lusiom Enriquejem bori za evropska tekmovanja. V najboljšem primeru bi bila to Liga prvakov, a imajo Giallorossi velik zaostanek petih točk za mestnimi tekmeci Laziem. Pritisk na Enriqueja je visok od prvega dne, nekdanji španski reprezentant in nogometaš Reala Madrida ter Barcelone pa se mu je do zdaj dobro upiral. Vse do nedavne novinarske konference pred tekmo s Fiorentino, kjer je Enrique med bolečim pogovorom z mediji naenkrat umolknil. Neprijetna tišina je po vprašanju o kapitulaciji njegove ekipe na gostovanju pri Juventusu trajala kar 50 sekund, Enrique pa je molk vmes le na kratko prekinil z besedami: "Razmišljam ..." V Serie A je letos nogo dobilo že 18 trenerjev. Fiorentina pa je nato Romi zadala nov poraz (1:2). Liga prvakov tako ni nič bližje.

Italijansko prvenstvo, 33. kolo:

Cagliari : Catania 3:0 (1:0)
Ribeiro (21), Pinilla (79), Ibarbo (94)

Atalanta : Chievo 1:0 (0:0)
Moralez (72)
Cesar je odigral vso tekmo in prejel rumeni karton, Jokića (oba Chievo) ni bilo v ekipi.

Novara : Lazio 2:1 (1:1)
Diakite (35/a.g.), Mascara (79); Candreva (37)

Siena : Bologna 1:1 (0:0)
Destro (52); Diamanti (69)
Reneja Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi zaradi poškodbe.

AS Roma : Fiorentina 1:2 (0:1)
Totti (71); Jovetić (2), Lazzari (92)
RK: Osvaldo (92/Roma)

Udinese : Inter Milan 1:3 (1:3)
Danilo (6); Sneijder (10, 28), Alvarez (37)
Samir Handanović (Udinese) je branil celotno srečanje.

Lecce : Napoli 0:2 (0:1)
Hamšik (5), Cavani (51)

Palermo : Parma 1:2 (1:0)
Hernandez (6); Okaka (55), Biabiany (70)
Josip Iličić je igral od 66. minute, Armina Bačinovića (oba Palermo) ni bilo v ekipi.

AC Milan : Genoa 1:0 (0:0)
Boateng (86)
RK: Janković (Genoa/72)
Valter Birsa (Genoa) je igral do 71. minute.

Cesena : Juventus 0:1 (0:0)
Borriello (79)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.