Šport > Nogomet
59 ogledov

Juve želi 443 milijonov

(Barcelona - Juventus) Liga prvakov EPA
Juventus denar zahteva zaradi škode, ki jo je utrpel v aferi Calciopoli, zaradi katere je eno sezono preživel tudi v Serie B

Čeprav je od afere Calciopoli in deložiranja Juventusa v italijansko Serie B minilo že devet let, je končni epilog še zelo daleč. Poleg tega, da je stara dama odigrala sezono med italijanskimi drugoligaši, je (vsaj na papirju) izgubila tudi dva naslova državnega prvaka.

Zdaj, ko je sodišče klub in njegovega nekdanjega direktorja Luciana Moggija zaradi pomanjkanja dokazov oprostilo, Juve od Italijanske nogometne zveze (FIGC) zaradi škode, ki jo je utrpel, zahteva odškodnino v višini 443 milijonov evrov.

Prvega moža stare dame Andreo Agnellija in predsednika FIGC Carla Tavecchija tako čakajo dolgo časa odlašani pogovori, ki bi lahko prinesli dokončno rešitev zgodovinskega spora. Do prvega sestanka naj bi prišlo že danes na Malti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.