Šport > Nogomet
91 ogledov

Za začetek šok za Juventus

Josip Iličić EPA
Branilec naslova Juventus je že v 1. kolu klonil na domačem stadionu. Z 1:0 je bil boljši Udinese. Do zmage nad Milanom pa je prišla Fiorentina, v polno je zadel tudi Josip Iličić. med strelce se je ob zmagi Chieva vpisal tudi valter Birsa.

Josip Iličić je tudi v novi sezoni pri Fiorentini tekmo začel v udarni enajsterici domačih. Domači so povedli v 38. minuti z zadetkom Marcosa Alonsa, minuti prej je bil pri gostih izključen debitant v dresu rdeče-črnih Rodrigo Ely. Fiorentina je prevladovala na igrišču in po zaslugi Iličića povišala na 2:0. 

Iličić je v 56. minuti prodrl po desni strani in preigral Alessia Romagnolija, ki ga je v kazenskem prostoru podrl. Jojo je odgovornost prevzel v svoje roke in z bele točke podvojil prednost ekipe iz Firenc. Diego Lopez je sicer krenil v pravo smer, a bil prekratek. V 67. minuti je slovenski reprezentant svoje mesto na zelenici prepustil Mariu Suarezu, ki je pred sezono v domače moštvo prestopil iz madridskega Atletíca.

Birsa z golom in podajo

Izjemno produktiven večer je imel še en slovenski reprezentant. Za Chievo sta v gosteh pri Empoliju od prve minute zaigrala tudi Valter Birsa in Boštjan Cesar. Domači so sicer povedli v 7. minuti z golom Riccarda Saponare, v drugem polčasu pa je nato na sceno stopil Birsa.

Valter Birsa | Avtor: EPA EPA
Najprej je v 55. minuti podal s kota na prvo vratnico, kjer je Riccardo Meggiorini zadel za izenačenje, pet minut kasneje pa je Birsa po podaji Alberta Paloschija zadel z roba kazenskega prostora v levi spodnji kot domačega vratarja. Paloschi je tri minute kasneje po predložku z leve z glavo zabil za končnih 1:3. Primorec je bil kasneje zamenjan v 88. minuti, Cesar pa je odigral celotno tekmo.

Do težko prigarane zmage je prišel proti Atalanti tudi Inter, ki ga je v sodnikovem podaljšku drugega polčasa rešil novinecStevan Jovetić s pravo bombo z roba kazenskega prostora. SamirHandanović, kina tekmi ni imel nobenega dela, je tako prišel do treh točk, Jasmin Kurtić in soigralci pa so sklonjenih glav zapuščali zelenico na stadionu Giuseppe Meazza.

Stara dama začenja z ničlo

Prvak Serie A Juventus je na domačem stadionu Delle Alpi gostil Udinese. V prvem polčasu so domači prevladovali, prvo priložnost na srečanju pa je imel razigrani Stephan Lichtsteiner, ki je v 19. minuti z desne streljal mimo vrat. Le minuto kasneje je po prodoru Kingsleyja Comana poskusil Roberto Pereyra, a je Orestis Karnezis strel ubranil.

Cyril Thereau | Avtor: EPA EPA
Edino omembe vredno priložnost v prvem polčasu za goste je imel iraški reprezentant Ali Adnan, ki je pred to sezono okrepil Videmčane iz turškega Rizesporja, a je ustrelil mimo vrat Gianluigija Buffona. Do konca prvega polčasa sta se za domače v priložnosti znašla še Mario Mandžukić in Lichtsteiner, Hrvat je bil z glavo premalo natančen, strel Švicarja pa je Karnezis odbil v kot.

Juventini so tudi v drugem polčasu prevladovali, prvo resno priložnost v drugem delu je imel Simone Padoin v 59. minuti, a se je znova izkazal Karnezis. Bianconeri so prihajali do priložnosti kot po tekočem traku, a so bili premalo natančni, v 77. minuti pa so bili Torinčani kaznovani za neučinkovitost. Z desne strani je pred vrata poslal predložek Panagiotis Kone, pred vrati pa je med nogami Buffona matiral Cyril Thereau in goste povedel v vodstvo. 

Massimiliano Allegri je v upanju po vsaj točki v igro poslal tudi Paula Dybalo, ki je za vrtoglavih 32 milijonov k Torinčanom prestopil iz Palerma, v 78. minuti pa je vstopil še Fernando Llorente, a zmage so se veselili gostje iz Vidma.
 

Serie A, 1. kolo:

Verona : Roma  1:1 (0:0)
Janković 61.; Florenzi 66.

Lazio : Bologna  2:1 (2:1)
Biglia 17., Kishna 23.; Mancosu 43.

Juventus : Udinese  0:1 (0:0)
Thereau 78.

Fiorentina : Milan  2:0 (1:0)
Alonso 38., Iličić 56./11-m
Iličić je igral do 67. minute.

Empoli : Chievo  1:3 (1:0)
Saponara 8.; Meggiorini 55., Birsa 60., Paloschi 64.
Birsa je bil zamenjan v 88. minuti, Cesar (oba Chievo) je odigral vso tekmo.

Frosinone : Torino  1:2 (1:0)
Soddimo 7.; Quagliarella 59., Baselli 65.

Inter : Atalanta  1:0 (0:0)
Jovetić 93.
Handanović (Inter) in Kurtić (Atalanta) sta igrala od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga.

Palermo : Genoa 1:0 (0:0)
El Kaoutari 90.
Anđelković in Struna (oba Palermo) sta tekmo spremljala s klopi.

Sassuolo : Napoli  2:1 (1:1)
Flores 32., Sansone 84.; Hamšik 3.

Sampdoria : Carpi  5:2 (5:1)
Eder 14./11-m, 33., Muriel 21., 31., Fernando 37.; Lazzari 38., Matos 88.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.