Šport > Nogomet
4556 ogledov

Kadilcu Ancelottiju je odklenkalo

carlo ancelotti
Vodstvo nogometnega velikana Bayerna iz Münchna je poseglo v kadilske navade trenerja Carla Ancelottija.

Novopečeni športni direktor Bayerna Hasan Salihamidžić, ki je odgovorno funkcijo prevzel pred manj kot tremi tedni, je enemu najtrofejnejših trenerjev vseh časov Carlu Ancelottiju prepovedal kajenje v klubskih prostorih ali poslopju za trening.

"Carla sem prosil, naj ne kadi v klubu. Seveda je sprejel. On je pravi profesionalec," je povedal 40-letni funkcionar. 

Legendarni italijanski strateg se bo moral po novem za kadilski oddih nekoliko sprehoditi. Nova politika nemškega prvaka se mu dopade, vesela je tudi soproga. "To je dobro za moje zdravje, žena je presrečna," je dejal 58-letnik.

Salihamidžić je nekdanji bosanski nogometaš, ki je na mestu športnega direktorja nasledila Matthiasa Sammerja. V svoji karieri je igral za Hamburger, Bayern, Juventus in Wolfsburg.

Bavarci so novega športnega direktorja imenovali po tem, ko so izgubili kar pet od šestih pripravljalnih tekem.

Pomanjkanje nikotina pa ima očitno dober vpliv na Ancelottija in rezultate njegovih varovancev, saj so Bavarci po slabših predstavah na prijateljskih tekmah osvojili nemški superpokal in slavili v uvodnem krogu DFB pokala.

Prav tako z zmago so odprli novo sezono Bundeslige, s 3:1 so bili boljši od Bayerja iz Leverkusna.

carlo ancelotti | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice