Šport > Nogomet
18 ogledov

Kaká na poti iz Madrida

Kaka Alcoyano Real Madrid španski pokal Copa del Rey EPA
Brazilski vezist Kaká je bil že poleti pred odhodom iz stadiona Santiago Bernabeu, januar pa naj bi tudi dokončno prinesel njegovo slovo od španske prestolnice. Možna je tudi vrnitev v Brazilijo ...

Desetletje po tem, ko se je Kaká iz São Paola preselil v AC Milan, kjer je postal eden najboljših nogometašev sploh, se spet govori o tem, da bo brazilski velemojster zamenjal celino. V povezavi z njim se je omenjalo že veliko klubov - aktualna je bila predvsem vrnitev v Milano, v igri pa so bili tudi nekateri turški klubi in Liverpool -, tokrat pa so zanimanje pokazali klubi iz São Paola in njegove okolice.

Najbolj glasen v svojem interesu za Kakája je trenutni južnoameriški prvak Corinthians, ki bo nastopil tudi na klubskem svetovnem prvenstvu. Gre za velikega rivala Brazilčevega matičnega kluba São Paola, tako da bo največja ovira prav prepričati odličnega vezista, da obleče dres "vsemogočnih". Corinthians nima finančnih težav, tako kot ne večina klubov v Braziliji, ki je v velikem gospodarskem vzponu.

São Paolo je eden od kolektivov, ki mora paziti na denar, čeprav je prodal Lucasa Mouro v PSG za 40 milijonov evrov. Finančne težave so tudi eden od razlogov, da "tricolori paulista" že nekaj let capljajo za največjimi klubi iz dežele sambe. Iz kluba so sporočili, "da je edini način, da Kaká pride nazaj v klub, ta, da neko drugo podjetje financira njegov prestop". Takšen pristop je prevladal tudi v primeru, ko se je Ronaldinho vrnil v domovino.

Zanimanje za ofenzivnega vezista pa je pokazal tudi Santos, ki bi lahko poleti ostal brez svojega zvezdnika Neymarja, ki je tarča skoraj vseh največjih klubov na stari celini. Tako bi bil Kaká bolj na očeh novemu/staremu brazilskemu selektorju Luizu Felipeju Scolariju, v klubu pa bi bil naravna zamenjava za mladega zvezdnika.

Kakája je José Mourinho želel prodati že poleti, a je sin protestantskega pastorja ostal v španski prestolnici. Ta teden Kaká ni igral niti na pokalni tekmi proti tretjeligašu Alcoyanu, letos je dobil bore malo priložnosti za dokazovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.