Šport > Nogomet
18 ogledov

Kakšna smola: zlom noge Cleverleyja

Javier Hernandez in Ashley Young po golu Boltonu Reuters
Argentinec Sergio Agüero je ubral ekspresno pot v srca navijačev Manchestra Cityja, potem ko je nekdanji napadalec Atlético Madrida zabil tri gole ob zmagi sinjemodrih proti Wiganu (3:0). Manchester United je mestnim sosedom spet ukradel naslovnico, saj je Boltonu zabil petardo (5:0). Stoke City ostaja nepremagljiv, na zelenici lončarjev pa je tokrat brez izstreljenega naboja padel Liverpool (1:0). Emmanuel Adebayor je navijače Tottenhama pozdravil s prvencem pri Wolverhamptonu (2:0).

Najtežje gostovanje v angleški ligi, kjer bi, kot pravijo Angleži, težko zmagala tudi Barcelona, je bilo tokrat usodno za nogometaše Liverpoola. Proti Redsom je za Stoke City prvo tekmo začel njihov nekdanji nogometaš Peter Crouch, toda na koncu ga je zasenčil strelec zmagovitega gola Jon Walters. Po tem, ko je ga je zrušil Jamie Carragher, je Walters v prvem polčasu zabil edini gol na tekmi. Enajstmetrovko bi morali dobiti tudi Liverpoolčani, a je igranje z roko Matthewa Upsona ostalo nekaznovano.

Sergio Agüero je z izjemnim hat-trickom izstrelil Manchester City nazaj na vrh lestvice. Argentinec je tekmo začel v paru z rojakom Cárlosom Tévezom, ki je skupaj z navdušujočim Davidom Silvo zrežiral prvi gol za "El Kuna". Pri enem izmed golov je sodeloval tudi debitant pred domačim občinstvom Samir Nasri, ki je v igro vstopil s klopi. Trener Roberto Mancini je Agüera po tretjem zadetku v 69. minuti zamenjal in mu omogočil stoječe ovacije.

Odgovor mestnih sosedov Manchester Uniteda je bil še drugo kolo zapored silovit. City bi z veliko zmago nad Tottenhamom skorajda prišel na naslovnico, a jih je Unitedova osmica Arsenalu hitro zasenčila. Tudi tokrat je bilo podobno, saj so rdeči vragi v gosteh povozili Bolton Wanderers z dvema goloma Javierja Hernándeza in hat-trickom Wayna Rooneyja.

Medtem, ko se pri Chelseaju muči Fernando Torres, je za modre pri Sunderlandu zmagoviti gol zabil mladi Daniel Sturridge. Posojeni Nicklas Bendtner je bil blizu vodilnega zadetka, a je njegov strel z glavo za las zgrešil cilj. Sturridge je poleg gola vpisal tudi podajo, saj je za 0:1 našel kapetana Johna Terryja.

Arsenal je spet malce lažje zadihal, potem ko jim je komična napaka vratarja Swanseaja Michela Vorma podarila zmago na Emiratesu ob debiju Mikela Artete in Pera Mertesackerja. Nizozemski vratar je prijel žogo v svojem kazenskem prostoru, nato pa jo je zalučal točno v soigralca Angela Rangela, žoga pa se je odbila na nogo Andreju Aršavinu, ki darila ni zavrnil. Labodi iz Walesa so bili v nadaljevanju blizu izenačenja, toda Wojciech Szczęsnyja je pri prostem strelu rešil njegov okvir gola.

Angleška liga, 4. kolo:

Arsenal : Swansea City 1:0 (1:0)
Aršavin (40)

Everton : Aston Villa 2:2 (1:0)
Osman (19), Baines (69/11-m); Petrov (63), Agbonlahor (83)

Manchester City
: Wigan Athletic 3:0 (1:0)
Agüero (13, 63, 69)
Tévez (City) je v 19. minuti zapravil strel z enajstih metrov.

Stoke City : Liverpool 1:0 (1:0)
Walters (21/11-m)

Sunderland : Chelsea 1:2 (0:1)
Ji (90); Terry (18), Sturridge (51)

Wolwerhampton Wanderers : Tottenham Hotspur 0:2 (0:0)
Adebayor (67), Defoe (80)

Bolton Wanderers : Manchester United 0:5 (0:3)
Hernandez (5, 58), Rooney (20, 25, 68)

Norwich : West Bromwich Albion 0:1 (0:1)
Odemwingie (3)

Fulham : Blackburn Rovers 1:1 (1:1)
Zamora (38); Rochuna (32)

Queens Park Rangers : Newcastle United 0:0
Harisa Vučkića
(Newcastle) ni bilo v ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.