Šport > Nogomet
19 ogledov

Kam bo šel Beckham pri sedemintridesetih?

david beckham los angeles galaxy EPA
Nekdanji kapetan angleške nogometne reprezentance, zadnja leta pa prvi zvezdnik Los Angelesa Galaxyja bo po koncu sezone v ZDA kljub 37 letom verjetno še nadaljeval z nogometno kariero. A kje?

Po petih letih in pol pri LA Galaxyju se bo kariera angleškega nogometnega zvezdnika Davida Beckhama v "Hollywoodu" končala 1. decembra s finalom lige MLS in priložnostjo, da z zmago nad Houstonom ubrani naslov prvaka z moštvom iz Kalifornije.

37-letni Anglež se je v zadnjih mesecih ubadal s številnimi poškodbami, a je dejal, da bo, preden bo obesil kariero na klin, poskusil s še eno, tokrat zadnjo nogometno avanturo.

Pred enim letom so ga tesno povezovali z visokoletečim Paris Saint-Germainom, ki pa se je v tem času okrepil s številnimi zvezdniki in izključil možnost prihoda Angleža v francosko prestolnico. Verjetnost, da bi Beckham pri 37 letih okrepil katerega od evropskih velikanov, je minimalna.

Toliko več zanimanja zanj kažejo drugod po svetu, kjer bi verjetno radi služili na račun njegove medijske prepoznavnosti. Neimenovani vir blizu Beckhamu je izdal, da je prejel številne ponudbe klubov in številnih držav. Prejšnji teden so se oglasili iz Avstralije, kjer sta zanimanje za nekdanjega nogometaša Manchestra Uniteda in Reala Madrida pokazala kluba iz Melbourna, oziroma Sydneyja, kjer si nogometni kruh služi italijanska legenda Alessandro Del Piero. Beckahm naj bi privolil v kratko pogodbo, ki bi vključevala nastop na 10 tekmah moštva Melbourne Heart, saj se ne želi odtujiti od družine, ki se je udomačila v Los Angelesu.

Za Beckahama se resno zanimajo tudi kitajski klubi, kjer igrata Didier Drogba in Nicolas Anelka, Anglež pa naj bi si bolj kot karkoli drugega želel še enkrat nastopiti v najmočnejši angleški nogometni ligi. Obstaja tudi možnost upokojitve, v tem primeru pa so mu pri LA Galaxyju že ponudili lastniški delež v klubu.

Komentarjev 1
  • pesjan 17:41 06.januar 2013.

    verjetno k Mariboru....na posojo ?