Šport > Nogomet
31 ogledov

Kampl manjkal tudi na drugem treningu

Kampl Slovenija Albanija Stožice kvalifikacije Anže Petkovšek
Nogometaši Slovenije so pred petkovim kvalifikacijskim obračunom za SP 2014 proti Norveški v Mariboru (20.45) danes v Kranju opravili drugi trening.

Tudi na drugem treningu je manjkal lažje poškodovani Kevin Kampl, ki ima težave z gležnjem, a naj bi treniral že popoldan v Lescah. V ekipi sicer prevladuje velik optimizem.

Reprezentanti so trdno odločeni, da bodo proti Norveški v petek v Ljudskem vrtu vpisali nove tri točke in se še za korak približali vsaj dodatnim kvalifikacijam za SP. Pri tem prav nič ne moti dejstvo, da je slovenski izkupiček z Norvežani doslej izrazito negativen - pet porazov in vsega en remi.

Po prvo zmago proti Norveški

"Vse je enkrat prvič. Mi moramo zmagati in upam, da bomo uspešni prav zdaj, ko je najbolj potrebno. Dali bomo vse od sebe," pravi napadalec Zlatan Ljubijankič, ki je prepričan, da ima Slovenija ekipo z dovolj kvalitete za zmago. Po prvih dveh treningih podrobnosti še niso znane, a večina igralcev ima še v glavi tesen poraz s prve tekme na Norveškem. "Seveda se o tekmecu tudi pogovarjamo. Vemo, kje so najbolj nevarni, a natančna analiza nas še čaka," še pravi nogometaš Omnye Ardie. O tekmi v Mariboru pa dodaja: "Moji najlepši reprezentančni spomini so iz Ljudskega vrta. Res si želim igrati tam in upam, da ne bomo razočarali navijačev in zmagali."

Krhin: Šteje le zmaga

sport 03.03.10 Bojan Jokic, nogomet, prijateljska tekma Slovenija - Katar; foto: | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Podobno razmišlja Rene Krhin. "Na zadnjih tekmah smo stopili skupaj in škoda bi bilo, če bi zdaj odigrali slabše. Šteje le zmaga in dali bomo vse od sebe." Nogometaš Bologne je nekoliko bolj natančno opisal adute tekmecev: "To so igra na drugo žogo, dobri predložki in skok ter močna igra v 16-metrskem prostoru. Fizično so zelo dobro pripravljeni, borili se bodo za vsako žogo, a borili se bomo tudi mi. Imamo visoke in močne igralce."

Pogrešajo Iličića in Birso

Triindvajsetletni Krhin se posebej veseli, da se vrača na nekdaj domači stadion v Ljudski vrt, kjer ve, kakšno podporo ima nogomet. "Za mene je vedno nekaj lepega, ko se vrnem v Maribor. Tam sem igral dolgo obdobje in res se veselim. Dobro vzdušje tam pričakujemo vsi," je še dejal nogometaš, ki je dodobra pozdravil poškodbo mišice. Tudi Krhin bi si tako kot selektor Srečko Katanec v ekipi želel izkušena Josipa Iličića in Valterja Birso, a pravi: "Škoda, da ju ni, a imamo veliko dobrih nogometašev."

"Pozna se, da manjkata dva nogometaša s pomembnimi vlogami v klubih, a moramo zmagati," dodaja Bojan Jokič, ki nastopa za španski Villarreal, a se vedno znova rad vrne v domači Kranj. Za ekipo pravi: "Smo pravi." Sam je zadovoljen, da je vse bolj pozdravljena tudi poškodba, še vedno pa mora narediti tudi nekaj posebnih vaj.

Ob 17. uri reprezentanco čaka popoldanski trening v Lescah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.