Šport > Nogomet
30 ogledov

Norvežani prihajajo z novim selektorjem

Elyounoussi Hangeland Norveška Ciper kvalifikacije za SP Oslo EPA
Norvežani bodo proti Slovencem v Ljudskem vrtu 11. oktobra igrali pod vodstvom novega selektorja.

Na položaj je sedaj prišel Per-Mathias Hoegmo, s katerim je norveška nogometna zveza sklenila štiriletno pogodbo o sodelovanju. Na klopi Norveške bo nasledil 71-letnega Egila "Drilla" OlsnaTriinpetdesetletni domači strateg Hoegmo, ki je trenutno na klopi švedskega prvoligaša Djurgardna, naj bi funkcijo uradno nastopil šele januarja, a se je z novim delodajalcem dogovoril, da se bo že nemudoma loti dela.

"Gre za položaj, ki sem si ga želel vse življenje," je bil zadovoljen Hoegmo, ki je prepričan v uspeh Norveške v kvalifikacijah za Brazilijo prihodnje leto. "Naše možnosti so majhne, vendar pa ni nemogoče zmagati na naslednjih dveh tekmah. Prizadeval si bom za neizogibno prenovo v naših vrstah, vendar pa ne bom zahteval sprememb za vsako ceno na račun kakovosti, saj si bom tudi prizadeval ohraniti tisto, kar je že zdaj zelo dobro v našem moštvu," je dejal novi norveški selektor.

Zadovoljni so tudi v zvezi. Predsednik Yngve Hallen je dejal, da so novega selektorja izbrali na podlagi širokega znanja, taktičnih sposobnosti, dosežkov in bogatih izkušenj, ob tem je izpostavil še eno pozitivno značajsko lastnost, da je vseskozi vedoželjen. Zveza je v pogodbo z novim selektorjem vnesla tudi varovalko, prekinitev sodelovanja v primeru, da se Norveška ne uvrsti evropsko prvenstvo, ki bo leta 2016 v Franciji.

Po Norvežanih premagati še Švicarje

Slovensko nogometno reprezentanco čakata še dve tekmi do konca kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014. Slovenska reprezentanca je na septembrskih tekmah proti Albaniji in Cipru dosegla zmagi, s katerima se je vrnila v boj za nastop na mundialu v Braziliji. Do konca kvalifikacij jo poleg dvoboja v Mariboru z Norveško čaka še gostovanje v Bernu pri Švici 15. oktobra. Če želijo Katančevi izbranci ostati v igri za pot v Južno Ameriko, morajo obakrat zmagati.

Po osmih tekmah je namreč na vrhu skupine E Švica z 18 točkami, sledi Islandija s 13, tretja je Slovenija z 12 točkami, četrta Norveška z 11, peta Albanija z desetimi in zadnji Ciper s štirimi točkami. Na SP neposredno vodi prvo mesto iz vsake od devetih skupin, osem najboljših drugouvrščenih pa bo igralo dodatne kvalifikacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.