Šport > Nogomet
10 ogledov

Kampl že trenira, Jokić ostaja uganka

Slovenija Islandija Stožice kvalifikacije za SP 2014 Jokić Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je opravila trening na Gorenjskem, kjer sta normalno trenirala tako Kevin Kampl kot Tim Matavž. Pod vprašajem samo še Bojan Jokić.

Sekretar slovenske nogometne reprezentance Boštjan Gasser je po današnjem treningu ekipe na Gorenjskem dejal, da so vsi reprezentanti z izjemo Bojana Jokića opravili trening. Lažja poškodba gležnja Kevina Kampla je tako zgodovina, normalno pa je treniral tudi Tim Matavž. Zaenkrat ostaja neznanka le še poškodba stegenske mišice Bojana Jokića.

Matavž je v torek treniral po posebnem programu, saj ga je vodstvo ekipe želelo "nekoliko odpočiti", Kampla pa so pestile težave z gležnjem, a je danes po zagotovilih Gasserja že vse v redu.

"Vse je 'okej', danes so z izjemo Jokića vsi trenirali. Kako bo z Jokićevo poškodbo stegenske mišice še ne vemo, ampak kje je še petek. Do takrat je še nekaj časa," je o poškodbi bočnega branilca Jokića dejal Gasser.

Slovenci po prvo zmago

Nogometaši Slovenije so pred petkovim kvalifikacijskim obračunom za SP 2014 proti Norveški v Mariboru danes normalno opravili drugi trening. Slovenija, 29. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, in Norveška (39.) sta se doslej srečali šestkrat, kar petkrat so zmagali Skandinavci, enkrat pa sta se tekmeca razšla brez zadetkov.

V skupini E po osmih tekmah vodi Švica z 18 točkami, sledijo Islandija s 13, Slovenija z 12, Norveška z 11, Albanija z desetimi in Ciper s štirimi točkami.

Slovenija bo tekmo z Norveško igrala v petek ob 20.45, zadnji kvalifikacijski obračun pa bo 15. oktobra v Bernu proti Švici (20.00).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.