Šport > Nogomet
9 ogledov

Katančev seznam brez Dedića

Srečko Katanec intervju hala Tivoli Anže Petkovšek
Slovenski selektor Srečko Katanec je objavil seznam reprezentantov kvalifikacijski tekmi proti Albaniji in Cipru, ki sta na sporedu 6. in 10. septembra.

Izmed standardnih reprezentantov Srečko Katanec na prvi tekmi proti Albaniji v Stožicah ne bo mogel računati na centralnega branilca Boštjana Cesarja, ki mora odslužiti kazen rumenih kartonov. Rahlo poškodovani Bojan Jokić bo pripravljen za nastop. Na seznamu tokrat ni napadalca Zlatka Dedića.

"Potrebujemo dve zmagi in šest točk. Potrebujemo tudi polne Stožice in pozitivno energijo s tribun. Točka tako nam kot Albancem ne pomeni nič, saj bo brez zmag v tej skupini najslabša drugouvrščena reprezentanca, ki ne bo potovala v Brazilijo. Mislim, da bo tekma zaradi tega dejstva zanimiva. Upam, da bodo na zbor vsi prišli zdravi," je ob predstavitvi seznama povedal selektor Katanec.

Vključevanje novih moči

"Dedića tokrat ni zraven, ker v takšnem sistemu, kot ga igramo zdaj, verjetno ne bi dobil priložnosti. Zato je bolje, da pokličem katerega izmed mlajših, da ga vidim tudi na treningih, ker bomo morali počasi začeti vključevati nove moči. Ni pa absolutno rečeno, da ga ne bo na naslednji akciji zraven," je pojasnil Katanec in se ozrl na prihajajoči tekmi, na katerih je cilj en sam.

"Čakata nas dve tekmi, vemo, kaj moramo narediti. Potrebujemo šest točk, potrebujemo polne Stožice, potrebujemo neko dodatno energijo. Prišli smo v položaj, v katerem nam točka ne pomeni nič. A tudi drugi v skupini morajo zmagovati. Če ne bomo zmagovali, potem iz te naše skupine niti tista drugouvrščena ekipa ne bo napredovala, ker bo imela premalo točk. Tekma z Albanijo bo zanimiva, gledljiva - ravno zaradi imperativa zmage na obeh straneh," je nadaljeval slovenski selektor, ki bo na treningih moral poiskati rešitev za odsotnost kaznovanega branilca Boštjana Cesarja na tekmi z Albanci. Ti so po Katančevem mnenju spoštovanja vredni.

V Stožicah želi vzdušje Ljudskega vrta

"Fizično so dobro pripravljeni, igrajo agresivno, če ne bomo mi na isti ravni z agresivnostjo, s kompaktnostjo, potem bodo nastopile težave. Imajo željo, naboj, mogoče zaradi tega, ker vidijo priložnost, da prvič pridejo do nečesa. Toda po drugi strani, če mi ne bomo pravi, potem tudi nismo za SP. Ima pa tudi albanska vrsta nekaj slabosti, analizirali smo jih, toda nam je lahko filozofirati o tem, kaj in kako, igrati agresivno ... Vse to vemo, potem pa je na igralcih, da to realizirajo ali pa ne," meni Katanec, ki je tokrat dobršen del novinarske konference namenil tudi klicu k navijaški podpori.

"Ne bi rad videl, da se ponovi tekma z Bosno in Hercegovino, ko je bila polovica njihovih navijačev. Tudi Albancev bo polno, njihovi navijači so na Norveškem renčali in dali neko dodatno energijo. Potem imaš tudi srečo in vse to. Vse gre eno z drugim. Imaš nek naboj, tekmec dela neumnosti ... Imamo še nekaj možnosti za SP, ampak brez podpore ... Bil sem na tekmah v Mariboru, dejansko bi si želel, da bi bilo v Stožicah tako kot v Mariboru. Če bo vsaj približno tako vzdušje, bo za nas v redu," je končal Katanec.

Seznam reprezentance za septembrski termin:

Vratarji:
Handanović Jasmin (Maribor)
Handanović Samir (Inter)
Oblak Jan (Benfica)

Branilci:
Anđelković Siniša (Palermo)
Brečko Mišo (Köln)
Cesar Boštjan (Chievo)
Ilić Branko (Hapoel Tel-Aviv)
Jokić Bojan (Villarreal)
Kelhar Dejan (Qabala)
Maroh Dominic (Köln)
Milec Martin (Maribor)
Struna Andraž (PAS Giannina)

Vezisti:
Birsa Valter (AC Milan)
Filipović Željko (Maribor)
Iličić Josip (Fiorentina)
Kampl Kevin (Salzburg)
Kirm Andraž (Groningen)
Krhin Rene (Bologna)
Kurtić Jasmin (Sassuolo)
Mertelj Aleš (Maribor)

Napadalci:
Bezjak Roman (Ludogorec)
Ljubijankić Zlatan (Omija Ardidža)
Matavž Tim (PSV Eindhoven)
Novaković Milivoje (Omija Ardidža)

Komentarjev 1
  • dolenc 22:33 30.avgust 2013.

    da bi bil jaz selektor nebi klical tele paraplegike ------jJASMIN,,,SINIŠA,,BRANKO-ILIĆ...,,MILEC,,STRUNA,,KIRM,,,ZLATAN--ĆĆĆĆ--MILIVOJE--ĆĆĆĆ- ,ČE JE TO PERSPEKTIVA SEM TUD JAZ PRI 53 LETIH