Šport > Nogomet
58 ogledov

Katanec: "Ta poraz je lahko koristen"

Bo Srečko Katanec vendarle sprejel Hajdukovo ponudbo? (Foto: EPA) EPA
Po porazu na prijateljski tekmi na Finskem (0:2) sta prve vtise strnila selektor Srečko Katanec in napadalec Zlatko Dedić.

"Mi nismo bili takšni, kot smo bili na zadnjih dveh tekmah. Sedaj neke informacije imam in to je v redu, vse to bo prišlo prav na tekmah, ko bo šlo zares. Lahko bi zabili, vendar pa je tudi takšen poraz lahko koristen, da nas malce spusti na realna tla. Mi nismo neka nogometna velesila. Tudi pri drugih reprezentancah bi se poznalo tako veliko število manjkajočih igralcev. A nočem iskati alibijev," je sprva dejal slovenski selektor Srečko Katanec

"Mislim, da so Finci danes fizično prevladovali na igrišču, kar pa je po svoje razumljivo, saj veliko naših še ni začelo s prvenstvom. Finci so nevarna ekipa, ne dvigujejo žoge in forsirajo hitro igro, v tej fazi sezone pa so bile njihove tudi številne odbite žoge," je dobro igro nasprotnikov za TV Slovenija strnil Ljubljančan.

"Albanijo je treba premagati"

"Sedaj je treba gledati naprej. Albanijo je treba premagati, premagati je treba tudi vse ostale v kvalifikacijah. Upam, da se bo sreča na pravih tekmah obrnila in da bo žoga namesto v vratnici, končala v mreži," je še dodal Katanec.

"Ob vseh težavah smo vendarle dvakrat zadeli okvir gola, z malo sreče bi lahko izvlekli več. Smo pa zasluženo izgubili. Izpostavil bi našo slabšo fizično pripravljenost v primerjavi s Finci, to je bilo danes odločilno. Zamujali smo v dvobojih, kar pa je glede na to, da številni med nami še niso začeli s prvenstvom, povsem razumljivo. A v nadaljevanje kvalifikacij gremo brez panike," pa drame ob porazu ni želel delati napadalec Zlatko Dedić.

Komentarjev 3
  • vladek 10:30 15.avgust 2013.

    sami ......ići igrajo za Slovenijo,kje je tukaj motivacija

  • ac-dc 21:05 14.avgust 2013.

    Važno je sodelovati, a ne?

  • Šemefuky 21:02 14.avgust 2013.

    Ta poraz je lahko koristen, če bi te zamenjali Kakataneec, ker si nuula.