Šport > Nogomet
37 ogledov

Katanec nad medije, strokovnjake ...

Srečko Katanec Saša Despot
Selektor slovenske reprezentance se je v neverjetnem slogu lotil kritikov v medijih, razočaran pa je bil tudi nad podporo Ljudskega vrta ob prigarani zmagi nad Estonijo (1:0).

Slovenija je po boleči tekmi v Baslu v Ljudskem vrtu uspela streti neugodno Estonijo s prvencem Roberta Berića, toda selektor Srečko Katanec je imel veliko razlogov za nezadovoljstvo, ki so očitno izvirali še z gostovanja v Švici (3:2). Baselska grozljivka je očitno pustila številne rane in Katanec ni bil prav nič prešerne volje, ko je po pomembnem slavju, po zaslugi katerega je Slovenija znova zasedla tretje mesto v skupini E, stopil pred kamere.

Na tapeti so se znašli vsi - poleg medijev, ki so kritizirali njegove poteze in igro slovenske reprezentance med pravim razpadom sistema proti Švicarjev, do občinstva v Ljudskem vrtu, kjer se je zbralo le okoli 6.000 gledalcev, ki so nekdanjega vezista razhudili tudi z žvižgi po prvem polčasu brez zadetkov. "Res je bil težek teden, a ne bom še povedal, zakaj," je za TV Slovenija povedal Katanec in dodal: "Imeli smo dve težki tekmi, tako da igrati na tri dni brez priprave za samo drugo tekmo je zelo težko. Olajšanje neko je, seveda, sploh zato, ker se po prvi tekmi v Švici, kjer so fantje dejansko odigrali dobro tekmo, ustvarja neka atmosfera, ki meni res ni všeč. Dejansko ne vem, kaj nam ni jasno. Danes je bilo treba fante podpreti, jih dvigniti zaradi tega, ker so si to zaslužili. Jaz tega nisem ravno čutil."

"Čestitke fantom, predvidevali smo, da bo točno takšna tekma. Estonija je izredno izkušena ekipa, kar smo povedali že pred tekmo, fantje so morali biti potrpežljivi, dali smo gol, žvižgi ob polčasu pa mi niso bili ravno všeč. Zmagali smo, to je pomembno, spet smo tretji in tam smo, kjer nam je mesto."

Katanec ni želel prejeti niti pohval za uspešno menjavo - Zlatan Ljubijankić je le nekaj minut pred zadetkom Berića zamenjal Josipa Iličića - in ostre puščice usmeril v strokovne komentatorje na televiziji. "Da sem zadel z Ljubijankićem? Nisem jaz nič zadel. Strokovnjaki, predvsem tisti, ki imajo trenerske licence in hodijo v studie, naj raje sedijo doma in ... Jaz sem najboljši trener, ko gledam doma Barcelona - Real Madrid in točno vem, kaj naredi trener nasprotne ekipe narobe," je povedal Katanec.

"Take kritike, ki niso prave, absolutno nimajo nobene zveze ... Ekipa se brani z desetimi, tako da ena menjava ali dve absolutno ne moreta v takšni meri vplivati kot naj bi denimo v Švici. Ustvarjala se je klima, ker bi bilo nekomu zelo všeč, da bi mi danes izgubili. To mi ni všeč. Tisti, ki so zdaj spet malce jezni in bodo spet rekli, da je Katanec takšen in drugačen ... To ni v redu. Fantje so sicer super! Jaz že vem kaj in kako."

Slovenski selektor je pred odločilnima tekmama z Litvo v Stožicah in s San Marinom na Apeninskem polotoku vnovič opozoril, da je v teh trenutkih reprezentanca sredi preureditve, obe predstavi proti Švici v soboto in Estoniji v torek pa je označil za "absolutno odlični".

"Jaz spremljam ekipo za razliko od tistih, ki potem pridejo komentirat. To me moti. Oni ne vedo absolutno nič glede tega, s kakšnimi težavami se ukvarjamo," je še dejal Katanec in nadaljeval: "Tudi novinarji, velika večina, 90 odstotkov, sploh niti enkrat ne gledajo naših igralcev, ki igrajo v tujini. Preberejo nekaj preko 'neta', kaj so delali, kaj so povedali, to je danes zelo enostavno, ne? Potem pa komentirati kaj je vse treba s to reprezentanco narediti ... Ta reprezentanca je trenutno spet v nekem ustvarjanju. Danes so bili na igrišču fantje, ki so stari ... Vemo koliko, ne?"

"Zelo veliko jih je bilo od (Reneja) Krhina, (Kevina) Kampla, (Andraža) Strune, gotovo bom pozabil na koga, zdaj pa če želijo določeni novinarji ali mediji iz 22- ali 23-letnih fantov narediti 30 let stare ... In z igralci, ki imajo deset tekem, če hočete narediti, da imajo sto tekem - ja to ne gre! Določena šola bo morala biti, davek bo bil plačan in ta reprezentanca absolutno še stoji. Absolutno odlični dve tekmi smo odigrali glede na to, v kakšnem stanju je bila reprezentanca v tem trenutku," je zaključil selektor.

Komentarjev 5
  • Andy Slovenija 08:25 10.september 2015.

    KATANEC-KONJ OD KONJEV

  • alojzr 09:39 09.september 2015.

    Nenormalno je v zadnjih 15 minutah prejeti 3 gole.Nenormalno je izgubiti sapo in glavo zadnjih 15 minut prav vsake tekme (tudi včeraj proti Estoniji)..

  • vladek 09:22 09.september 2015.

    Dragi moj mike ali kavčar selektor,Štejejo se zmage,ne lepota igre.A ti je mogoče všeč igra Barcelone,meni ne,70 % mučijo žogo,ampak zmagujejo,to se šteje.Tolk za vednost