Šport > Nogomet
38 ogledov

Katanec: Slovake smo dobro analizirali

nogomet Slovenija Saša Despot
Po zmagi nad Slovaško je v slovenskem taboru zavel nov veter, Slovaki pa so priznali zaslužen poraz.

"Mislim, da bi bil Vasja (Kruh, op. a.) zelo vesel, če bi bil z nami," se je nedavno preminulega reprezentančnega zdravnika najprej spomnil selektor Slovenije Srečko Katanec. Tekma s Slovaško (1:0) se je namreč začela z minuto molka za dolgoletnega sodelavca slovenske izbrane vrste. 

"Kar se tiče tekme, čestitke fantom. Zelo kratek bom - odigrali so taktično zrelo, odgovorno. Vse, kar smo pred tekmo pripravili, so fantje izpolnili. Še enkrat čestitke. Celotna ekipa je bila odlična, tudi Rene Krhin je odigral vrhunsko tekmo. Dajte tem fantom čas, da se oblikujejo, da napredujejo. Vsak ima svojo zgodbo. Jaz pa to samo spremljam in ko pridejo v reprezentanco, skušam na najboljši možen način izkoristiti kakovost vsakega posameznika. Slovaško smo tudi zelo dobro analizirali. Glede sodnikov pa samo to - kriterij, vsaj meni se je tako zdelo, ni bil enak," je po tekmi dejal Katanec.

Valter Birsa je pričakoval obrambno naravnano Slovaško: "Vedeli smo, da bo težka tekma. Slovaki so se pokazali kot reprezentanca, ki zelo dobro stoji, se zelo dobro brani. Ampak ne glede na to - mi smo imeli priložnosti, pobudo na terenu ... Mogoče so tiste točke, ki so ostale v Litvi, danes zasluženo ostale pri nas."

Roman Bezjak je v prvem polčasu zadel prečko: "Zelo smo zadovoljni, ampak vemo, da je to šele prvi korak. Na tem moramo graditi in iti naprej tako, kot smo danes igrali. Danes je vsaka zmaga težko prigarana. Ko bomo dali vsi vse od sebe, potem se nam ne bo treba bati za rezultate."

Kozak: Ena napaka, ki je bila usodna

Slovaški selektor Jan Kozak je pohvalil svoje varovance za organiziranost v obrambi, z ofenzivnim delom igre pa je bil precej manj zadovoljen. 

"Organizacijsko smo se dobro izkazali, še posebej glede na našo postavo. Tekmece smo skušali zadržati stran od gola. A popolnoma jih nismo mogli ustaviti. Z eno samo priložnostjo za gol tudi težko zmagaš, še posebej proti tako dobremu tekmecu. V drugem polčasu nismo dovoljevali veliko priložnosti Sloveniji, naredili pa smo samo eno napako, ki je bila usodna. O tem, koga sem pogrešal v ekipi, zdaj nima smisla razmišljati, navsezadnje tudi Slovenija ni bila v popolni zasedbi."

Komentarjev 1
  • blueone 01:56 09.oktober 2016.

    Čestitke fantom za osvojene 3 točke