Šport > Nogomet
430 ogledov

Katastrofi Uniteda in Arsenala, Liverpool in Chelsea delujeta šampionsko

Premier liga Epa
Liverpoolu prepričljivo derbi z Arsenalom, ali bo Solskjaer preživel še eno katastrofo Uniteda?

Nogometaši Liverpoola so dobili derbi 12. kroga angleške nogometne lige. S 4:0 so doma premagali londonski Arsenal in se vsaj začasno vrnili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice. Za vodilnim Chelseajem zaostajajo štiri točke, jih pa v nedeljo lahko prehiti Manchester City, ki bo svojo tekmo tega kroga takrat igral proti Evertonu.

Arsenal je v zadnjem času kazal odlično formo, zmagal je na šestih zaporednih tekmah in na lestvici prišel na peto mesto. Na drugi strani se je Liverpool ubadal s številnimi zdravstvenimi težavami, njegove predstave niso bile tako prepričljive. Čeprav so tudi tokrat nastopili oslabljeni, pa so bili nogometaši Liverpoola v vlogi favorita, saj so na zadnjih petih tekmah proti Arsenalu na domačem igrišču vselej zmagali.

In to jim je uspelo tudi tokrat. Bili so precej boljši tekmec, njihova zmaga bi lahko bila tudi izdatnejša. Začetek tekme je sicer minil v enakovredni igri, sredi polčasa pa so gostitelji prevzeli pobudo in začeli nizati nevarne akcije. Nekaj časa jih je gostujoči vratar Aaron Ramsdale še zaustavljal, ubranil je strele Sadia Maneja, Mohameda Salaha in Trenta Alexander-Arnolda, v 39. minuti pa je vendarle klonil. Alexander Arnold je z desne strani natančno podal žogo pred vrata, Mane pa je z glavo natančno streljal.

Premier liga | Avtor: Epa Epa

Na začetku drugega dela se na igrišču ni veliko spremenilo. Domači so napadali, Alex Oxlade-Chamberlain je zapravil prvo priložnost v tem delu, Diogo Jota pa je bil v 52. minuti bolj zbran. Pri tem mu je pomagal gostujoči nogometaš Nuno Tavares, ki mu je nerazumljivo podal žogo.

Jota je imel še eno veliko priložnost, spet se je izkazal Ramsdale, vse svoje znanje pa je pred tem na drugi strani moral pokazati tudi Alisson Becker, ko se je v ugodnem položaju znašel Pierre-Emerick Aubameyang.

Londončani so v drugem delu igrali napadalneje, Liverpool pa je izid poskušal povečati s protinapadi, v 74. minuti je enega od teh tudi uspešno zaključil. Udarila je naveza Mane - Salah, Senegalec je bil podajalec, Egipčan pa je žogo le potisnil v mrežo. A to še ni bilo vse, v 77. minuti je Takumi Minamino še izkoristil podajo Alexander-Arnolda in postavil končni izid.

 

Solksjaer bo težko preživel nov hud spodrsljaj

Trenerju Manchester Uniteda Ole Gunarju Solskjaerju pa so po novem spodrsljaju ekipe na klopi štete ure. Cristiano Ronaldo in soigralci so v 12. krogu angleškega prvenstva na gostovanju pri Watfordu izgubili z 1:4, pri tem pa pokazali še eno slabo predstavo, predvsem to velja za prvi polčas.

United, za katerega je bil to že peti poraz na zadnjih sedmih prvenstvenih tekmah, je od samega začetka nizal napake. V napadu ni bil nevaren, v obrambi pa negotov, posledica tega je bila, da je gol Watforda visel v zraku. V 11. minuti ga je še rešil vratar David De Gea, ki je ubranil dve enajstmetrovki Ismaili Sarru. Po prvi so domači odbito žogo spravili v mrežo, a gol ni veljal, ker so nekateri nogometaši prehitro stekli v kazenski prostor, tako da je moral Sarr strel ponoviti. Toda tudi drugič je streljal slabo, tako da je bil španski vratar še enkrat uspešnejši.

Zato pa je bil nemočen v 19. minuti, ko ga je iz bližine premagal Joshua King, to pa še ni bilo vse, v 28. minuti je moral še drugič po žogo v mrežo, ko se je Sarr odkupil za zapravljeni najstrožji kazni. Watford je imel v prvem delu še nekaj priložnosti, United pa le eno, premalo natančen je bil Marcus Rashford.

Premier liga | Avtor: Epa Epa

V nadaljevanju pa so gosti vendarle zaigrali bolje, igro je poživil predvsem Nizozemec Donny Van de Beek, ki je v 50. minuti tudi znižal zaostanek. Jadon Sancho je z desne strani poslal žogo na drugo vratnico, kjer je bil najvišji Ronaldo, ki je z glavo zavrnil žogo do Nizozemca, ta pa jo je potisnil v mrežo.

United je imel do konca še nekaj priložnosti, Bruno Fernandes je dvakrat streljal mimo gola, Ronaldu je enkrat vratar Ben Foster strel ubranil, dvakrat pa ni zadel niti okvirja vrat. Od 69. minute so gosti igrali z igralcem manj, ko je veliko napako poskušal s prekrškom popraviti Harry Maguire, zato si je prislužil rdeč karton. Številčno premoč na igrišču so domači, ki so se osredotočali na protinapade, izkoristili še z dvema goloma v zaključku tekme.

Razočarana je še ena ekipa z vrha prvenstvene razpredelnice. Tretjeuvrščeni West Ham, je z 0:1 izgubil na gostovanju pri Wolverhamptonu, edini gol je v 58. minuti dosegel Raul Jimenez.

Steven Gerrard in Dean Smith sta uspešno debitirala na klopi Aston Ville oziroma Norwicha. Aston Villa je z goloma Ollia Watkinsa v 84. in Tyrona Mingsa v 89. minuti ugnala Brighton, Norwich pa je bil z 2:1 boljši od Southamptona, s tem pa tudi predal zadnje mesto Newcastlu, ki se je doma z Brentfordom razšel z izidom 3:3 in še vedno ostaja brez zmage. Isti izid je bil tudi na tekmi med Burnleyjem in Crystal Palaceom, za goste je dvakrat v polno zadel Christian Benteke.

 

Chelsea zanesljiv v Leicestru

Nogometaši Chelseaja pa bodo na čelu angleške lige ostali tudi po 12. krogu. Varovancem Thomasa Tuchla je reprezentančni odmor koristil, v Leicestru so se vrnili na zmagovite tire, gostitelje so premagali s 3:0 (2:0). Na lestvici bodo tako zadržali vsaj tri točke prednosti pred najbližjimi zasledovalci.

Čeprav še niso popolnili ekipe s poškodovanimi igralci, še vedno manjkata Romelu Lukaku in Mateo Kovačić, so Londončani, ki so v zadnjem krogu na domačem igrišču le remizirali z Burnleyjem, prikazali zelo dobro predstavo in bi lahko zmagali še z višjim rezultatom. Od začetka do konca so bili boljši, že njihov uvodni pritisk je obrodil sadove.

Po kotu v 14. minuti, ki ga je izvedel nekdanji igralec Leicestra Ben Chilwell, je bil v kazenskem prostoru najvišji Antonio Rüdiger. Branilec Chelsea je postal pravi specialist pri doseganju golov svoje ekipe proti "lisicam", proti njim je Nemec, ki ni ravno rojeni strelec, dosegel že štiri gole.

Premier liga | Avtor: Epa Epa

Če je bil pri prvem golu nekdanji ljubljenec domačih navijačev podajalec, je bil pri drugem v 28. minuti strelec. Ne sicer Chilwell, ampak N'Golo Kante, ki je z lepim strelom z roba kazenskega prostora premagal vratarja Kasperja Schmeichla.

Londončani so imeli v prvem polčasu 70-odstotno posest žoge, v strelih je bilo 9:0, v drugem polčasu so nekoliko stopili s plina, toda še vedno bili zelo nevarni. Chilwell, Callum Hudson-Odoi in Christian Pulisic so zapravili priložnosti, slednji pa je bil v 71. minuti vendarle natančnejši, tako kot pri zapravljeni priložnosti mu je tudi tokrat asistiral Hakim Ziyech, s katerima sta v drugem polčasu kot rezervista skupaj stopila na igrišče.

Gostje so do konca dosegli še tri gole, ki pa so jih sodniki zaradi nedovoljenega položaja razveljavili, domači, ki so prav tako igrali nekoliko oslabljeni, pa so dvakrat ogreli dlani vratarja Edouarda Mendyja s streli od daleč, edino pravo priložnost pa je zapravil Jamie Vardy, z glavo je streljal čez gol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice