Šport > Nogomet
45 ogledov

Kdo iz Olimpije padel v oči Stankoviću?

Deki Stanković v Interju nastopa že od leta 2004. (Foto: Reuters) Reuters
Nemalokrat se zgodi, da srbski zvezdnik Interja Dejan Stanković obišče slovensko prestolnico. Zaradi svaka Mileta Ačimovića v zadnjem času spremlja tudi Olimpijo: "Naj nihče ne pomisli, da Miletu kupujem in prodajam igralce."

Te dni se v Ljubljani mudi zvezdnik Interja Dejan Stanković, ki skupaj z Milenkom Ačimovićem potuje na Dunaj, kjer bo zvečer nogometni spektakel. Tam bo v čast stoletnice dunajske Austrie srečanje med ekipo kapetanov, ki so z Austrio osvajali lovorike, in moštvom, ki sta ga sestavili fundaciji legendarnih Portugalca Luisa Figa in Brazilca Ronalda.

"Pogovarjal sem se z Luisom (Figom o. p.), ki me je povabil zraven, to bo lep spektakel, igral bom okoli 20 minut," pravi Stanković, Ačimović pa na drugi strani zaradi še trajajočih težav s kolenom verjetno ne bo zaigral. Kljub temu se bo s svakom skupaj odpravil v avstrijsko prestolnico. Zvezdnik milanskega Interja v zadnjih mesecih seveda precej bolj podrobno spremlja Olimpijo.

Ačimović, Olimpija | Avtor: Jošt Smolej Jošt Smolej
"Spremljam Miletovo delo in Olimpijo. Preden je prišel, jih nisem veliko spremljal in nisem vedel, kaj se dogaja. S prihodom Mileta se je uspeh videl že po dveh mesecih. Pripeljal je nekaj igralcev, ki so naredili razliko, in ekipa je z dna lestvice prišla do Evrope. To je velik uspeh ekipe, predsednika, ki je to omogočil, in seveda Mileta, ki je izbiral igralce," pravi srbski reprezentančni vezist, ki ima osnovno predstavo o moči trenutnega kadra zmajev.

"Zdaj sem spet tukaj, videl sem nekaj treningov. Naj nihče ne pomisli, da Miletu kupujem in prodajam igralce. Sem ob njem, veliko se pogovarjava … Slovenskega nogometa ne spremljam tako podrobno, da bi poznal igralce, ki jih je zdaj pripeljal Mile. Kolikor vidim, je ekipa mlada, živahna in željna dela. Na internetu sem gledal dva derbija in stoodstotno sem prepričan, da se lahko borijo za naslov prvaka. Težko bi sicer izpostavil kakšnega igralca; po tem, kar sem videl, so mi v oko padli Sretenović, Vršič in Jović," je razkril Stanković.

Njegova ljubezen do slovenske prestolnice pa je precej starejša kot njegovo spremljanje Olimpije. K nam se tudi z ženo, Milenkovo sestro Ano, redno vrača: "V Ljubljani sem že domačin. Tu je mir, nihče ne sili vate, nihče te ne cuka za rokav, bolj kot ne te tudi nihče ne pozna. Tako da se tu res dobro spočijem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.