Šport > Nogomet
103 ogledov

"Kek mi je dejal, da je zainteresiran"

Kek pravi, da zadnjih Fercev njegovi varovanci ne smejo podcenjevati. (Foto: Nik Nik Rovan
"Od tujcev je praktično v igri le Kek,“ je zurnalu24.si zaupal Ilir Silo, nekdanji nogometaš Triglava, Korotana, Rudarja in Luke Kopra, zdaj pa Fifin agent, ki ureja prestop nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka na albansko klop. Nekdanji slovenski selektor uradne stike zanika.

Najresnejša protikandidata Matjaža Keka sta po besedah Ilirja Sila Rudi Vata s Kosova in Besnik Hasi. "Kek dobro kotira, v sredo sem se pogovarjal s podpredsednikom albanske zveze. Tam cenijo Keka in njegove rezultate. O ceni se še nismo pogovarjali, so pa zainteresirani. Točno pa ne morem reči, da bodo vzeli njega. V igri je kvalifikacijski ciklus za SP, nato pa bi se znova pogovarjali," razkriva Silo. Videti je, da bi Albanci naslednika Josipa Kužeja, ki se mu ni uspelo uvrstiti na EP, na reprezentančno klop želeli posaditi čim prej, saj "11. novembra igrajo prijateljsko tekmo proti Azerbajdžanu".

Ravno Silo je Mariborčana, ki bi bil dodaten albanski adut tudi, ker Albanija v kvalifikacijah za SP 2014 nastopa tudi s Slovenijo, toplo priporočil: "Dejal sem, on je čist, super, delaven, pravi za selektorsko delo. Zadnjih stvari z odnosi v reprezentanci nisem potenciral. Nikakor. To se zgodi. V vsaki ekipi so zadovoljni in nezadovoljni. V naslednjih dneh nas čaka še kakšen razgovor s predsednikom (Armando Duka, op. a.). Podpredsednik bi ga takoj vzel, odločal pa bo predsednik. Res pa je, da imajo domačini podporo, med drugim tudi medijev. Čakam odziv zveze." In kaj pravi Kek? "S Kekom sem se pogovarjal po telefonu. Dejal mi je, da je zainteresiran, da pozna reprezentanco. O podrobnostih se še nismo pogovarjali."

Obstaja pa potencialna prepreka, ki rahlo kali Silov optimizem: "Albanija ima politične komplekse in politika se rada vmešava. Bojim se, če ne bomo prišli do podpisa, bo to zaradi politike. Kar zadeva stroko, so Albanci takoj za to, da bi ga vzeli. Niso pa rekli ne."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.