Šport > Nogomet
47 ogledov

"Stojanović z manjšo plačo kot Kek"

Aleksander čeferin nzs Anže Petkovšek
Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin odločno zatrjuje, da ne bo dovolil pranja umazanega perila v javnosti. "Kdor 'krivi' Keka za višino plače, nima prav. Matjaž Kek je pač sprejel ponudbo NZS in ne poznam nikogar, ki bi odklonil podpis pogodbe, češ da dobi preveč," pravi.

"V končni fazi je bil to moj osebni izbor, čeprav so se z njim strinjali vsi podpredsedniki Nogometne zveze Slovenije (NZS), bil je tudi eden od predlaganih kandidatov Strokovne komisije NZS. Gre za mladega in perspektivnega strokovnjaka, in če ne bi verjel, da lahko kvalitetno vodi našo reprezentanco, njegovega imenovanja ne bi predlagal," je v spletni klepetalnici MMC dejal predsednik NZS Aleksander Čeferin.

Seveda Slovenci ne moremo brez vprašanj o denarju, a je Čeferin ostal zvest svoji odvetniški retoriki. "Morate me razumeti, da podrobnosti pogodbe ne smem objaviti. Lahko pa rečem, da sva se zaenkrat dogovorila le o 'fiksnem' delu, o nagradah pa se bova kasneje. Je pa plača selektorja Stojanovića nižja, kot je bila Kekova," je dejal Čeferin in kasneje o isti tematiki dodal: "O višini plače bivšega selektorja ne želim govoriti. Kdor 'krivi' Keka za višino plače, nima prav. Matjaž Kek je pač sprejel ponudbo NZS in ne poznam nikogar, ki bi odklonil podpis pogodbe, češ da dobi preveč. NZS ne bo krčila niti programov niti števila zaposlenih."

Cilj pred začetkom kvalifikacij za SP 2014 je začrtan visoko, to je seveda uvrstitev na tretje slovensko svetovno prvenstvo: "Za zdaj sem optimist in o neuvrstitvi ne razmišljam. Se pa seveda zavedam, da bo večina (vključno z vami) v primeru neuvrstitve prepričana, da sva kriva midva s selektorjem, v primeru uvrstitve pa seveda jaz s tem po mnenju istih ne bom imel nič. Skratka, o negativnem rezultatu ne razmišljam, zato ne morem razmišljati niti o posledicah."

V bližnji preteklosti je bilo okrog reprezentance dokaj naelektreno vzdušje, predvsem kar zadeva odnose nekaterih igralcev. "Glede podrobnosti odnosov (kolikor jih sploh poznam) ne morem govoriti. To boste zagotovo razumeli. Lahko pa zagotovim, da tokrat ne bom dovolil 'pranja umazanega perila' v javnosti. Kdor bo to počel, ga ne potrebujemo," je odločen Čeferin.

Kopja so se lomila tudi pri denarju. Navsezadnje je predvsem zaradi neskončnih pogajanj o premijah odšel Čeferinov predhodnik Ivan Simič. "O preteklih dogodkih (ko me še ni bilo zraven) ne želim govoriti, saj to ne bi bilo korektno. Je pa res, da so bili po moji oceni igralci v javnosti v precejšnji meri napačno prikazani, kot nekakšni lovci za denarjem. Po pogovoru z igralci sem mnenja, da so tudi sami naveličani tovrstnih pogovorov. Zanimivo je tudi to, da me do danes še niso spraševali glede premij, čeprav je bilo večkrat prikazano, kot da jim je pomembno samo to. Pred naslednjim ciklom se bomo pogovorili o nagradah, po tem pa pogovora o tem ne bo več," načrtuje predsednik NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.