Šport > Nogomet
38 ogledov

NZS ne pristaja na grožnje s prekinitvami

čeferin zavrl nzs Anže Petkovšek
Navijaška skupina Viole in klub združenih slovenskih navijačev Slovenia Supporters sta, nezadovoljna tudi z odnosom Nogometne zveze Slovenije (NZS) do navijačev, naznanila manjšo pomoč pri navijanju na tekmi s Srbijo, kot bi jo lahko prispevala. Pogled NZS na problematiko je predstavil generalni sekretar Aleš Zavrl.

"Dal bom splošen komentar, ker uradno nisem obveščen o nobenem bojkotu. Sploh ne vem, kako je mogoče govoriti o čem takem. Nogometna zveza Slovenije se pri organizaciji mednarodnih tekem srečuje in sestankuje na različnih ravneh – lokalne skupnosti, policija, varnostne službe, organizirane navijaške skupine. V vseh krajih je tako. NZS ne pristaja na podelitev posebnega statusa katerikoli navijaški skupini, hkrati pa ne pristajamo na zgodbo, da se grozi z bojkoti in prekinitvami tekem, kar je bilo tudi objavljeno v medijih, ker gre celo za najavo kaznivih dejanj. Dejansko naj policija oddela svoje. NZS mora prirejati tekme v skladu z mednarodnimi standardni, našo zakonodajo in predpisi Uefe, predvsem pa na način, da bodo udeleženci varni. Če nekdo želi imeti na nek čuden način poseben status zase, je to druga stvar," je za zurnal24.si dejal Aleš Zavrl, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije.

Nogometno sceno je sicer sprva razburkala novica, da vodenja navijanja na tokovi tekmi med Slovenijo in Srbijo ne bo prevzela navijaška skupina Viole, ker NZS cene vstopnic ni želela spustiti. Potem pa je svoj navijaški molk na omenjeni tekmi najavila še skupina združenih navijačev Slovenia Supporters, in sicer zaradi odnosa NZS ter predvsem ignoriranja določenih reprezentantov.

Komentarjev 1
  • 1111 16:30 10.oktober 2011.

    ...nekoč sem bil, kjer sem se rokoval z GOSPODOM Zavrlom...najbolj smešno mi je bilo ko so nam, hostese, natakarji in še ne vem kdo..vpijali v glavo....pozdravite ga z GOSPOD Zavrl....gospod z rdečim nosom, zapit...gospod!