Šport > Nogomet
18 ogledov

Reprezentanti nič več s SPINS

 italija  slovenija despot Saša Despot
Slovenski nogometni reprezentanti so podpisali izjavo, s katero so preklicali pooblastilo Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) o zastopanju in sodelovanju pri pogajanjih z Nogometno zvezo Slovenije (NZS). Novica je za zdaj še neuradna.

Neposredno k SPINS izjava o preklicu sodelovanja med slovenskimi nogometnimi reprezentanti še ni priromala, zato je Dejan Stefanović za zurnal24.si ni želel oziroma mogel komentirati, ker je (še) ni videl. Vseeo pa nam je prvi nogometni sindikalist povedal: "Več bomo povedali po seji upravnega odbora, ki bo naslednji teden. Ne strinjam se, da bi z morebitnim preklicem sodelovanja z reprezentanti imeli kakega aduta manj. V sredini novembra bomo imeli skupščino, na kateri bo 300 igralcev slovenske prve lige odločalo tudi o položaju reprezentantov. Kar se bo skupščina odločila, bodo morali upoštevati.“

Sindikat bo še naprej stremel k svojim ciljem, ki so "finančna in pravna varnost slovenskih nogometašev“. Očitno se tudi po menjavi vlade na Nogometni zvezi Slovenije odnosi z njenim vrhom niso kaj prida izboljšali. Stefanović namreč nikakor ni zadovoljen z dialogom s predsednikom Aleksandrom Čeferinom: "Predsednik NZS je zavračal dialog, čeprav smo imeli pooblastilo. Pravno-formalno je zavračal tisto, kar v svojem poklicu vsak dan izvaja kot pooblaščene svojih strank.“

Med podpisniki niso le reprezentanti, ki se pripravljajo na tekmo s Srbijo, ampak tudi Robert Koren, ki je prišel pozdravit soigralce in dodal svoj podpis na izjavo, poroča Dnevnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.