Šport > Nogomet
3034 ogledov

"Kek ostaja pri Rijeki!"

Matjaž Kek EPA
Predsednik Rijeke Damir Mišković je na tiskovni konferenci razkril, da Matjaž Kek ostaja v klubu kot njegov višji svetovalec.

"Vem, da je nedelja in da bi morali početi pametnejše stvari, toda danes je tudi zame zelo čustven trenutek, ker je človek, ki je z nami delal zadnjih pet, šest let, podal svoj odstop, s katerim sem se jaz včeraj strinjal. Strinjali smo se, da je v tem trenutko najboljše, da se razidemo," je začel s tiskovno konferenco po odstopu Matjaža Keka predsednik Rijeke, Damir Mišković.

Avantura, ki je trajala 2048 dni, tekom katere je Kek z Riječani osvojil prvič v zgodovini kluba državno prvenstvo ter kar dvakrat pokal in enkrat superpokal, s svojimi nogometaši pa se je tudi trikrat prebil do skupinskega dela Evropske lige, se je zaključila po porazu z Gorico 2:1 v 10. kolu državnega prvenstva. Toda Kek naj bi po besedah predsednika ostal pri Rijeki.

Matjaž Kek HNK Rijeka Anketa Šport Kaj si navijači Rijeke mislijo o Keku

"Ostal bo on v klubu. On bo moj višji svetovalec za vse stvari povezane s klubom, toda dajmo mu najprej čas, da se spočije. Zahvalil bi se mu v imenu vseh v mestu Reka ter vseh, ki ljubijo ta klub," je na tiskovni konferenci izjavil Mišković ter nadaljeval:

"Prišel je čas, da spremenimo način sodelovanja. Z njim sem bil povezan bolj kot kdorkoli drug, toda življenje teče dalje in tu ne bo težav. Na nas pa je zdaj, da najdemo novega trenerja. O tem še nismo razmišljali, nismo si mislili, da se bo to tako hitro zgodilo. Enostavno se je pač zgodilo in moramo iti naprej."

Damir Mišković | Avtor: Twitter NK Rijeka Twitter NK Rijeka

"Na nas je, da v sledečih dneh najdemo trenerja in izkoristimo premor, da se stabiliziramo in nadaljujemo proti ciljem, ki smo si jih zastavili: da smo v vrhu hrvaškega nogometa, da si izborima kvalifikacije Evropske lige ter da se v naslednjih petih letih vsaj pet mladincev prebije v prvo ekipo. To je strategija, to nima veze s financami. S to strategijo bomo iskali trenerja."

"Tudi prej so že bile krize. Mogoče rezultatsko ta niti ni najhujša, toda začeti moramo z novim življenjem. To bomo tudi naredili in dal bom vse od sebe, da izboljšamo igro ter stanje na lestvici in da začnemo spet zmagovati," je zaključil svojo izjavo Mišković.

matjaž kek navijači armada Napeto Šport Poglejte bližnje srečanje Keka z navijači Armade pred stadionom

"Mislim, da smo dovolj resni ljudje, da vemo, kdaj pride do konca. Dosti smo se pogovarjali že prej, to ni bilo prvič. Ve se, kdaj je konec," je odgovoril na vprašanje, če je poizkušal zadržati Keka.

"Odgovornost leži na vseh ljudeh v klubu, tudi na meni. Toda to bomo zadržali za temi štirimi zidovi. Ko gre dobro, smo vsi zadovoljni, ko pa ne gre, smo vsi nezadovoljni in odgovorni, jaz na prvem mestu," se je glasil odgovor, če je za rezultate odgovoren še kdo v klubu.

matjaž kek Šok na Reki Šport Kek šokiral z odstopom

"Igralci imajo dva prosta dneva, verjamem, da bomo v tem času našli novega trenerja. Ne želim ugibati, če bo to Miletić (Vjekoslav Miletić - Kekov dosedanji pomočnik), ali kdo drug. Z novim trenerjem prihaja tudi nov strokovni štab, od ekonomov dalje. To je normalno. Ne bom se mešal v njihov posel," je pojasnil Mišković na vprašanje, kako naprej.

Na vprašanje, kaj bo Kek počel v vlogi njegovega pomočnika pa je Mišković odgovoril: "Dajmo mu časa, da se spočije. Vrata v Rijeki so mu vedno odprta. To, kar sem rekel glede svetovalca, nisem še niti njemu povedal, vse to je bilo nenačrtovano, toda dajmo mu časa, da se spočije. Defitivno si želim, da ostane z nami. Da obstaja pozicija častnega trenerja, takoj bi mu jo ponudil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.