Šport > Nogomet
3223 ogledov

Kek šokiral z odstopom

Matjaž Kek Kek je Rijeki pomagal do prvega naslova državnega prvaka v zgodovini kluba.
Nekdanji slovenski selektor ni več trener Rijeke.

Slovenski nogometni strokovnjak Matjaž Kek je po šesti zaporedni ligaški tekmi, na kateri je njegova Rijeka ostala brez zmage, odstopil s položaja. "Smatram, da nosim največjo odgovornost za takšen rezultat. Slišal sem se s predsednikom Damirjem Miškovićem in podal nepreklicen odstop. To je najina skupna odločitev. Rijeka ostaja moj klub, toda jaz odhajam," je sporočil 57-letni trener.

Kekovi varovanci so v desetem krogu hrvaške 1. HNL izgubili na gostovanju pri Gorici (2:1). V zadnjih šestih krogih so nanizali dva poraza in štiri remije ter osvojili zgolj štiri točke. Po desetih odigranih krogih se nahajajo šele na petem mestu ligaške lestvice.,

Rijeka je letos ostala brez nastopa v skupinskem delu lige evropa, kamor se je uspela uvrstiti v sezonah 2013/2014 in 2014/2015.

Slovenski strokovnjak, ki je bil na Reki nadvse priljubljen, je vodenje kluba prevzel leta 2013, vrhunec pa je dosegel v sezoni 2016/2017, ko je ekipo popeljal do njenega prvega naslova državnega prvaka. Rijeka je pod njegovim vodstvom osvojila še dve pokalni (2014, 2017) in eno superpokalno lovoriko (2014).

matjaž kek navijači armada Napeto Šport Poglejte bližnje srečanje Keka z navijači Armade pred stadionom

Kek je sicer v igralski karieri kot branilec največji pečat pustil v Mariboru, katerega je pozneje tudi uspešno vodil do leta 2004. Zatem je bil selektor slovenske vrste do 15 in 16 let ter tudi članske, s katero se je uvrstil na svetovno prvenstvo 2010 v Južni Afriki. V letih 2011 in 2012 je vodil še savdijski Al-Ittihad.

Kek je imel pogodbo z Rijeko sklenjeno do leta 2020. 

Matjaž Kek | Avtor: EPA Matjaž Kek. EPA

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice