Šport > Nogomet
4766 ogledov

Kek: Takšne stvari vračajo vero v nogomet

matjaž kek
Slovenski nogometni strateg se klanja kapetan Hajduka.

150. jadranski derbi v 1. HNL med Rijeko in Hajdukom se ni končal po željah nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka, saj so imeli njegovi varovanci vse do 87. minute v rokah tri točke. Za končni rezultat (1:1) in delitev točk je tri minute pred iztekom igralnega časa poskrbel Mijo Caktaš, ki je bil natančen z bele točke.

Jubilejno srečanje na Rujevici je zaznamovala izjemna fair-play poteza kapetana Hajduka Josipa Juranovića, kar je na Keka naredilo velik vtis. V 33. minuti tekme je namreč napadalec Hajduka Mirko Ivanovski storil prekršek nad vezistom Rijeke Dariem Čanađijo. Glavni sodnik Igor Pajač je napačno ocenil situacijo in sprejel odločitev v korist splitske ekipe, ki je imela na voljo prosti strel.

Odločitev je razjezila strokovno vodstvo reškega kluba, besnela sta tako Kek kot njegov pomočnik Danko Matrljan. Slednji je bil zaradi ugovarjanja celo izključen, tako da si je preostanek tekme ogledal s tribune.

Pravico je nato v svoje roke vzel kapetan Hajduka Juranović, ki je, namesto da bi izvedel prosti strel, žogo brcnil v gol-avt in jo tako vrnil Rijeki. Za športno potezo si je prislužil pohvalo obeh trenerjev.

"Juranovićev fair-play? Povedal mi je, da dvoboj ni bil skladen s sodniško odločitvijo, zato je naredil to, kar nogometaši Hajduka morajo narediti. V tem duhu vzgajamo naše igralce," je povedal trener gostujoče ekipe Željko Kopić.

Poteza je razumljivo navdušila tudi Keka. "Hvala Juranoviću za to potezo, s tem je dal pečat vsemu, kar se je dogajalo. Lahko smo veliki rivali in navijamo vsak za svoje, a takšne stvari vračajo vero v nogomet," je povedal Slovenec in Hajduku zaželel vso srečo na prihajajočem gostovanju v Bukarešti.


 

Komentarjev 2
  • Avatar skeptik
    skeptik 11:16 13.avgust 2018.

    Podnaslov: "Slovenski nogometni strateg se klanja kapetan Hajduka." Pa kaj je danes z vami? Katastrofa ste res. Vsaj enkrat preberite za sabo pred objavo.